Κασαπίδης: Με τα φωτοβολταϊκά αλλάζει το μικροκλίμα και δημιουργούνται χαλαζοπτώσεις τυφώνες και καταιγίδες - Καλύτερα υδρογόνο - OlaDeka

Κασαπίδης: Με τα φωτοβολταϊκά αλλάζει το μικροκλίμα και δημιουργούνται χαλαζοπτώσεις τυφώνες και καταιγίδες – Καλύτερα υδρογόνο

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι : «Δεν μπορεί η Δυτική Μακεδονία να γίνει ένα απέραντο κάτοπτρο .Κινδυνεύουν να αναπτυχθούν 800.000 στρέμματα φωτοβολταϊκά. Θα αλλάξει το μικροκλίμα. Ειδική μελέτη στην Αμερική καταδεικνύει ότι με την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού φωτοβολταϊκών , μεγάλων επιφανειών σε μεγάλες εκτάσεις αλλάζει το μικροκλίμα και δημιουργούνται έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις τυφώνες και καταιγίδες».

Αυτό συμβαίνει «εξαιτίας της απότομης μεταβολής στην κίνηση αερίων μαζούτ όταν από την αντανάκλαση αυτών των φωτοβολταϊκών υπερθερμαίνεται η επιφάνεια , οδηγούνται τα θερμά ρεύματα προς τα πάνω και όταν όταν συναντήσουν υψηλές αέριες μάζες και νεφώσεις εκδηλώνουν χαλαζοπτώσεις , καταιγίδες ή και τυφώνες. Μην αναπτύξουμε φωτοβολταϊκά και καταστρέψουμε το κλίμα μας».

«Έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις στις τεχνολογίες ΑΠΕ μέσα από το πράσινο υδρογόνο» συνέχισε μιλώντας για τεχνολογίες που ακυρώνουν τα φωτοβολταϊκά , έρχονται πιο αποδοτικές σε μικρότερες επιφάνειες και καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο με πιο ανταγωνιστικό το τελικό προϊόν .Ας είναι λίγο προσεχτικοί όσοι σπεύδουν να επενδύσουν. Γρήγορα θα έρθει αυτή η τεκμηρίωση .Θα γίνουν υπερσύγχρονες επενδύσεις που δεν θα επιτρέπουν την αντανάκλαση της ακτινοβολίας και ηλιακής ενέργειας καθώς επίσης και απαιτούν μικρότερες επιφάνειες».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria