ΙΣΡΑΗΛ - Στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών - OlaDeka

ΙΣΡΑΗΛ – Στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών

Μια νέα μελέτη από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί στο 80 τοις εκατό!.

Σύμφωνα με την Eκθεση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι σημαντικά χαμηλότερη και βρίσκεται περίπου στο 80% κατά των σοβαρών συμπτωμάτων και στο 90% κατά της θνησιμότητας – σε σύγκριση με πάνω από 97% αποτελεσματικότητα που είχε δύο μήνες πριν.

Η έκθεση δεν παρείχε εκτενείς λεπτομέρειες που να υποστηρίζουν τη δήλωση (ούτε αξιολογήθηκε από ομοτίμους όπως συμβαίνει με ιατρικά άρθρα που δημοσιεύονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά).

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας και αρκετοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε στο Ισραήλ γύρω στα μέσα Ιουνίου, η προστασία που παρέχει το εμβόλιο μειώνεται.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι το εμβόλιο της Pfizer coronavirus παραμένει 91% αποτελεσματικό κατά της ανάπτυξης σοβαρών περιπτώσεων της νόσου. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά της στη διακοπή της λοίμωξης μειώθηκε από 90% -95% σε 39%!

Το εμβόλιο βρέθηκε επίσης να είναι 40% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής COVID-19 και 88% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας. Επιπλέον, για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν από περισσότερο από έξι μήνες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη διακοπή της νόσου μειώθηκε τόσο χαμηλά που έφτασε στο 16%.

Μέχρι στιγμής, η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας παρέμεινε περιορισμένη – στις αρχές Ιουνίου υπήρχαν περίπου 20 σοβαροί ασθενείς με λιγότερα από 200 ενεργά περιστατικά στη χώρα, τώρα υπάρχουν 138 από αυτούς με περισσότερες από 13.000 ενεργές περιπτώσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των σοβαρών ασθενών αυξήθηκε ταχύτερα περισσότερο από το διπλάσιο σε μια εβδομάδα.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών στο Ισραήλ- επί του παρόντος σε 138 – θα μπορούσε να αυξηθεί σε 200-400 έως τα μέσα Αυγούστου εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Την είδηση μεταδίδουν οι TIMES OF ISRAEL εδώ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria