Η Ε.Ε θα απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου το 2035 - OlaDeka

Η Ε.Ε θα απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου το 2035

Σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσίευσε το Bloomberg, από το 2035 και μετά θα απαγορευτούν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι εκπομπές αερίων των νέων αυτοκινήτων και φορτηγών θα πρέπει να μειωθούν κατά 65% το 2030 και κατά 100% το 2035. Αυτό πρακτικά σημαίνει την πλήρη απαγόρευση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύση, επιτρέποντας μόνο τις πωλήσεις οχημάτων με μηδενικούς ρύπους.

Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή τα επιβατηγά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το 12% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 55% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έχοντας ως απώτερο στόχο, το 2050 να γίνει η πρώτη ήπειρος του πλανήτη με μηδενικές εκπομπές αερίων, στο πλαίσιο της πρόσφατης “Πράσινης Συμφωνίας”.

Ωστόσο, το εν λόγω ορόσημο προϋποθέτει την υπέρβαση του σκοπέλου της οικονομίας, καθώς η μείωση των εκπομπών σε μεταφορές και βιομηχανία ενέχει πολλαπλές προκλήσεις, λόγω της υψηλής εξάρτησης των επίμαχων κλάδων από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Ε.Ε θα απαιτήσει από τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν πως θα υπάρχουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χιλιόμετρα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ενώ κάθε 150 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria