Ζ. Τζηκαλάγιας: Έρχονται καλά νέα για τους αγρότες - OlaDeka

Ζ. Τζηκαλάγιας: Έρχονται καλά νέα για τους αγρότες

Αγροτικά νέα καταμεσής του «Αλωνάρη»

Πάντοτε τόνιζα πως όλοι δεν είμαστε ίδιοι.Οι άνθρωποι,οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις που συγκροτούν.Έτσι και στην αντιμετώπιση των αγροτών και των προβλημάτων τους.Η διαφορά είναι καταφανής.Αυτές τις ημέρες καταφέραμε και πληρώνουμε τα ΠΣΕΑ του 2017.Αδυναμίες που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση τις διορθώνουμε.Άρχισαν να πιστώνονται και θα συνεχίσουν το επόμενο δεκαήμερο να βρίσκουν οι αγρότες στους λογαριασμούς τους χρήματα που περίμεναν 4! χρόνια.Η διαδικασία της αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών από τις παγωνιές του Μαρτίου προχωρεί.

Τον τελευταίο μήνα κυριαρχεί η εκτεταμένη καταστροφή στην φασολοπαραγωγή από τις πατατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες.Για την δικαίωση των αγροτών μας έχουμε να ξεπεράσουμε τον απαρχαιωμένο κανονισμό του ΕΛΓΑ και την δυσκολία των οικονομικών.Η κυβέρνηση έχει αποδείξει να ακούει και να δίνει λύσεις.Αρκεί εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει για να την πείσουμε. Προσωπικά ενημερώνω πως μέχρι στιγμής για τους φασολοπαραγωγούς μας:

1)ενημέρωσα από την πρώτη μέρα τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο,

2) ενημέρωσα το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σπήλιου Λιβανού,

3)χθες στην προγραμματισμένη επίσκεψη του φίλου μου Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ.Νικολάου Δούκα στην Κοζάνη,ζήτησα και πέτυχα την συνάντησή του με αντιπροσωπεία εκπροσώπων αγροτών του Νομού μας αλλά και της υπόλοιπης Δυτικής Μακεδονίας.Έτσι δόθηκε η δυνατότητα της λεπτομερούς ανταλλαγής απόψεων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να πετύχουμε το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα για την δικαίωση του μόχθου των αγροτών μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria