Εξελίξεις για τα φράγματα Νεστορίου και Διποταμίας - OlaDeka

Εξελίξεις για τα φράγματα Νεστορίου και Διποταμίας

Νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου είχε ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος με βασικά θέματα συζήτησης το φράγμα Νεστορίου και το φράγμα – αρδευτικό Διποταμίας.
Σχετικά με το φράγμα Νεστορίου, ο αρμόδιος Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως ξεκίνησε η διαδικασία εκκαθάρισης της υφιστάμενης κοινοπραξίας εταιριών που είχε αναλάβει το έργο και όπως είναι γνωστό οι εργασίες κατασκευής έχουν παγώσει εδώ και χρόνια. Μετά το πέρας της εκκαθάρισης, είτε θα αναληφθεί η αποπεράτωση του έργου από την εταιρία που ακολουθούσε στη σειρά κατάταξης στον προηγούμενο διαγωνισμό, είτε θα πραγματοποιηθεί νέα δημοπρασία. Λόγω της αμεσότητας στον χρόνο της πρώτης εκδοχής και της παρεπόμενης καθυστέρησης της δεύτερης, προκρίνεται το πρώτο σενάριο με την ανάληψη του έργου από την επόμενη εταιρία.
Όσον αφορά το φράγμα – αρδευτικό δίκτυο Διποταμίας, που έχει προταθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένεται μέχρι το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους η συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής και μετά ακολουθεί η διαδικασία οριστικής ένταξης. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη αναδόχου του έργου με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, που όπως τονίστηκε από τον Υφυπουργό, δεν θα έχει καμία επιβάρυνση και συμμετοχή των παραγωγών της περιοχής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria