Yonder Festival: Συνάντηση στο Νεστόριο για την αξιοποίηση πεζοπορικών διαδρομών - OlaDeka

Yonder Festival: Συνάντηση στο Νεστόριο για την αξιοποίηση πεζοπορικών διαδρομών

Σύνδεση από τις Πρέσπες έως το Κεντρικό Ζαγόρι μέσω Καστοριάς, Νεστορίου, Γράμμου και Κόνιτσας

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ”620” παρευρέθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου στο Δήμο Νεστορίου πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με θέμα “Σύνδεση και Αξιοποίηση Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου” στο πλαίσιο του Yonder Festival, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Νεστορίου.
Συζητήθηκαν θέματα τα οποία σχετίζονται με την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών ακολουθώντας τόσο το Epirus Trail (Ήπειρος), το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 (Δυτική Μακεδονία) και άλλες διαδρομές που η ιστορία και κάτοικοι των περιοχών χάραξαν και περπάτησαν στο παρελθόν μέχρι και σήμερα.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η θεαματική σύνδεση από τις Πρέσπες στο Κεντρικό Ζαγόρι μέσω της Καστοριάς, του Νεστορίου, του Γράμμου της Κόνιτσας με ταπεινές, αλλά φιλόδοξες ιδέες με αυθορμητισμό και μεθοδολογία.
Στόχος όλων των παραπάνω είναι να δημιουργηθεί ένας αρωγός – ροής ιδεών, ανθρώπων, εικόνων, ειδήσεων μέσω του οδοιπορικού μονοπατιού το οποίο προσφέρεται γι’ αυτό, αφού για κάθε μονοπάτι αυτοσκοπό αποτελεί το Επέκεινα, η Ροή, το εκεί πέρα.

Με αλλά λόγια Yonder!
Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς 620

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria