H Pizza Babka που κατέκτησε το Instagram - OlaDeka

H Pizza Babka που κατέκτησε το Instagram

Η pizza babka είναι ένα πιάτο που δεν θα μπορούσε να μην γίνει αμέσως viral, καθώς πρόκειται για το απολαυστικό «πάντρεμα» δύο αγαπημένων επιλογών -της πίτσας και του ψωμιού-, που συνδυάζονται με τρόπο που μοιάζει ταυτόχρονα φρέσκος αλλά και προφανής.

Για όσους δεν έχει τύχει να το δοκιμάσουν μέχρι σήμερα, το μπάμπκα είναι ένα γλυκό ψωμί, σε σχήμα πλεξούδας, που θυμίζει μπριός. Είναι ανατολικοευρωπαϊκης και εβραϊκής καταγωγής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Πολωνία και στις ΗΠΑ. Φτιάχνεται από διπλή και στριφτή ζύμη και συνήθως περιέχει γέμιση φρούτων, κανέλας και/ή σοκολάτας. Βέβαια, πλέον υπάρχουν και διάφορες αλμυρές εκδοχές του.

Μία τέτοια αλμυρή εκδοχή είναι και η pizza babka, που αν και η συνταγή της δεν είναι καινούργια και όποιος θέλει μπορεί να την βρει εύκολα με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, έχει φτάσει να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα food trends του 2021.

Ο λόγος που ήρθε ξανά στο προσκήνιο η συγκεκριμένη συνταγή, γεμίζοντας παράλληλα το timeline μας στο Instagram με δεκάδες διαφορετικές φωτογραφίες της, είναι το περίφημο newsletter του Αμερικανού σεφ Bill Clark, «A Piece of Cake». Ο σεφ, μετά το κλείσιμο του εστιατορίου του «MeMe’s Diner» στο Μπρούκλιν, τον περασμένο Νοέμβριο, αποφάσισε να διατηρήσει επαφή με όσους αγαπούν τη μαγειρική του μέσα από ένα μηνιαίο newsletter, το οποίο αποστέλεται σε εγγεγραμμένους χρήστες μόνο, έναντι πληρωμής και στόχο έχει να παρουσιάζει ευφάνταστες συνταγές που κάνουν το μαγείρεμα, διασκέδαση, καθώς και τις προσωπικές του ιστορίες για πιάτα με τα οποία μεγάλωσε.

Το newsletter του σεφ έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των χρηστών των social media, που αγαπούν τη γαστρονομία. Η επιτυχία του έχει να κάνει εν μέρει με την αισθητική του, με τις φωτογραφίες των πιάτων να αποπνέουν μια ρετρό, ‘70s ατμόσφαιρα, αλλά και με το γεγονός ότι οι συνταγές φαίνονται προσιτές και περιέχουν υλικά που ως επί το πλείστον όλοι έχουν στην κουζίνα τους. Ακόμη και μία συνταγή όπως η pizza babka δηλαδή, που με την πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει ότι αποτελεί πρόκληση, μπορεί να είναι προσιτή για έναν αρχάριο μάγειρα που θέλει να φτιάξει κάτι νόστιμο το Σαββατοκύριακο.

Για να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι την απολαυστική pizza babka, δεν χρειάζεται να πληρώσετε συνδρομή για να λάβετε το newsletter του σεφ. Σας έχουμε μία εύκολη συνταγή με έτοιμη ζύμη για πίτσα, φέτες μοτσαρέλα, πεπερόνι και αρωματικό βούτυρο, που θα σας αρέσει πολύ και σε βίντεο με τη διαδικασία βήμα-βήμα. Φτιάξτε την για μία βραδιά με ταινία στο σπίτι ή για να συνοδέψετε το κρασί ή τη μπίρα σας.

Η συνταγή για pizza babka:

Φωτογραφία ανοίγματος: Bill Clark / Instagram (@billclarkmakes)

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria