O Δήμαρχος Καστοριάς, στις επετειακές εκδηλώσεις στο Βελεστίνο – Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης - OlaDeka

O Δήμαρχος Καστοριάς, στις επετειακές εκδηλώσεις στο Βελεστίνο – Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης

Στις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» για τον Ρήγα Φεραίο και τους επτά συνοδοιπόρους του, μεταξύ των οποίων οι Καστοριανοί Αδελφοί Εμμανουήλ, παρέστη ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων καταγωγής των συνοδοιπόρων του πρωτομάρτυρα της Ελληνικής Επανάστασης: Ρήγα Φεραίου, Καστοριάς, Ζίτσας, Χίου, Βοΐου, Λευκωσίας, ενώ παράλληλα, τιμήθηκε ο κ. Γεώργιος Σούρλας, π. Υπουργός, π. Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Οι εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν όλες οι τοπικές αρχές της περιοχής, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του Δήμου Stari Grad του Βελιγραδίου, περιελάμβαναν ακόμη εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ρήγα, ξεναγήσεις σε εκθεσιακούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία, τονίζοντας ότι με το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, πιστοποιούνται οι ιστορικοί δεσμοί των περιοχών και επισφραγίζεται μία δυναμική σχέση, η οποία δημιουργεί ταυτόχρονα, νέους δρόμους και νέες προοπτικές συνεργασίες σε διάφορους τομείς.

Ολόκληρη η Εκδήλωση εδώ:

Η ομιλία του Δημάρχου:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria