H αγαπημένη κρεμ μπρουλέ με 3 υλικά που κάνει θραύση στο Τικ Τοκ - OlaDeka

H αγαπημένη κρεμ μπρουλέ με 3 υλικά που κάνει θραύση στο Τικ Τοκ

Τι θα λέγατε για μια κρεμ μπρουλέ 3 υλικών που γίνεται σε χρόνο dt; Στο TikTok βρήκαμε μια εύκολη εκδοχή για το διάσημο γαλλικό γλυκό που έχει γίνει ανάρπαστη.

O Shef Shaquille είναι ερασιτέχνης σεφ και μοιράστηκε αυτή τη συνταγή μέσα από ένα βίντεο του TikTok. Η συγκεκριμένη κρεμ μπρουλέ, λοιπόν, είναι εύκολη, γρήγορη και απολαυστική. Για να δούμε τι χρειαζόμαστε.

Υλικά:
½ φλιτζάνι παγωτό βανίλια
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα ramekin (πυρίμαχο σκεύος μικρού μεγέθους που αντιστοιχεί σε μερίδα και χρησιμοποιείται για ψήσιμο γλυκών ή αλμυρών παρασκευασμάτων στον φούρνο) και το τοποθετουμε σε ένα ταψί. Γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό για να καλύψει μέχρι τη μέση το ramekin.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 160 °C. Μόλις βγάλουμε την κρεμ μπρουλέ από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τυλίγουμε το φορμάκι με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

Τέλος, για να κάνουμε την καραμελένια κρούστα, λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν βλέπουμε ότι αρχίζει να λιώνει, την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμη, την ρίχνουμε πάνω στην κρεμ μπρουλέ και την κουνάμε γρήγορα για να πάει παντού, πριν σκληρύνει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria