9 μήνες λειτουργίας τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησης Καστοριάς & Φλώρινας– Υπό κατασκευή στα Γρεβενά(φωτογραφίες) - OlaDeka

9 μήνες λειτουργίας τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησης Καστοριάς & Φλώρινας– Υπό κατασκευή στα Γρεβενά(φωτογραφίες)

Διανύοντας τον 9ο μήνα λειτουργίας και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας COVID, οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα, όπως αποδεικνύεται από την προσέλευση και συγκέντρωση υλικών στα Κέντρα Δημιουργικής  Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς και Φλώρινας.Ως τώρα έχουν παραληφθεί περί τα 18.500 τεμάχια υλικών. Η πλειονότητα των υλικών που έχουν παραλάβει ταΚέντρααφορά είδη ένδυσης και υπόδησης (7.000 τεμάχια), παιδικά είδη (4.400 τεμάχια), βιβλία-κόμιξ-περιοδικά (1.800 τεμάχια), παιχνίδια (1.200 τεμάχια), οικιακά σκεύη (1.000 τεμάχια), λευκά είδη (1.000 τεμάχια), CD/DVD μουσικής και ταινιών (850 τεμάχια), είδη οικιακής χρήσης-διακοσμητικά (800 τεμάχια), ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη (300 τεμάχια) και διάφορα εποχιακά είδη (250 τεμάχια).

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες υλικών που δόθηκαν δωρεάν προς επαναχρησιμοποίηση, είναι οι μοκέτες-χαλιά, τα εργαλεία, τα είδη χόμπι όπως ποδήλατα και ο εξοπλισμός αυτοκινήτου και μηχανής, τα είδη προσωπικής περιποίησης, τα είδη επίπλωσης, τα είδη κατοικίδιων ζώων και τα είδη οικιακής χρήσης. Αρκετοί συμπολίτες επιλέγουν προς επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, παιδικά είδη όπως τα καθίσματα αυτοκινήτου και είδη ένδυσης-υπόδησης-αξεσουάρ καθώς και τα παιδικά παιχνίδια.

Υπό κατασκευή βρίσκεται το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών στα Γρεβενά, το οποίο χρηματοδοτείται από το έργο «WasteRreact» του προγράμματοςInterreg “Greece-Albania 2014-2020”. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα είναι ίδιο με αυτό της Καστοριάς.

Τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησηςείναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς κόστος.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να παραδώσουν αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση/λειτουργικά και να παραλάβουν αντίστοιχα αντικείμενα για επαναχρησιμοποίηση.

Τα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση είναι τα εξής:

  • Βιβλία
  • Οικιακά σκεύη (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, κατσαρόλες, κ.ά.)
  • Είδη οικιακής χρήσης (σιδερώστρες, απλώστρες, διακοσμητικά, κ.ά.)
  • Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές
  • Ρούχα-παπούτσια-αξεσουάρ-τσάντες
  • Λευκά είδη (σεντόνια, κουρτίνες, κουβέρτες, κ.ά.)
  • Μικρό-έπιπλα (τραπέζια, καρέκλες, κομοδίνα, κ.ά.)
  • Εργαλεία (κατσαβίδια, ψαλίδια, σφυριά, τσουγκράνες, κ.ά.)
  • Χαλιά – Μοκέτες 
  • Παιχνίδια
  • Παιδικά είδη (καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου-φαγητού, κ.ά.)
  • Εποχιακά είδη (χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, κ.ά.)

Τα υλικά αυτά δεν είναι σκουπίδια, είναι χρήσιμα αντικείμενα, έτοιμα να επαναχρησιμοποιηθούν, χωρίς κόστος!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τις ώρες λειτουργίας:

ΚΔΕΥ Καστοριάς

Τηλέφωνο:6943240504, είτε στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς (2467081318), του Δήμου Άργους Ορεστικού (2467044118), του Δήμου Νεστορίου (2467352325).

ΚΔΕΥ Φλώρινας

Τηλέφωνο:6941572735, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας (2385022621) και του Δήμου Πρεσπών (2385351322).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και μείνετε ενημερωμένοι εδώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria