Ψηφιακές ταυτότητες στο iPhone - OlaDeka

Ψηφιακές ταυτότητες στο iPhone

Τη δυνατότητα να σκανάρουν και να διατηρούν ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητάς τους στο ψηφιακό τους πορτοφόλι θα έχουν σύντομα οι κάτοχοι του iPhone.

Η ανακοίνωση της Apple έγινε στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του ετήσιου συνεδρίου Worldwide Developers Conference, στο οποίο ο αμερικανικός κολοσσός έδωσε μια πρώτη γεύση για τις αλλαγές που αναμένονται στο σύνολο των λειτουργικών των συσκευών του.

Η δυνατότητα της ψηφιακής ταυτότητας θα διατεθεί αρχικά στους κατοίκους των ΗΠΑ, με τους ανθρώπους της εταιρείας να σημειώνουν ότι έχει ξεκινήσει τις επαφές της με την Υπεύθυνη για τις μετακινήσεις ομοσπονδιακή Αρχή (U.S. Transportation Security Administration), προκειμένου αυτό το ψηφιακό αντίγραφο να γίνεται αποδεκτό στους ελέγχους των αεροδρομίων.

Ιδωτικότητα και αύξηση του ανταγωνισμού με Zoom και Microsoft Teams

Στα υπόλοιπα κυριότερα σημεία των ανακοινώσεων της Apple ήταν εμφανής η προσπάθειά της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο σημεία που αφορούν την ιδιωτικότητα των χρηστών, όπως επίσης και να αναβαθμίσει εφαρμογές της, με τρόπους που θα μπορούσαν να εντείνουν τον ανταγωνισμό με τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης και συνεργατικότητας, Zoom και Microsoft Teams, που σίγουρα συγκαταλέγονται στους νικητές της πανδημίας.

Ειδικότερα, ως προς την ιδιωτικότητα, πεδίο το οποίο «έχει κάνει σημαία» η αμερικανική εταιρεία, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ενημερώνοντας την πληρωμένη έκδοση του iCloud, με μία νέα υπηρεσία που αποκρύπτει τις συνήθειες πλοήγησης των χρηστών, ακόμα και από την ίδια. Μια ακόμα δυνατότητα, επίσης στο iCloud είναι η δυνατότητα που θα έχουν οι χρήστες να αποκρύπτουν το πραγματικό email τους, το οποίο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως μέσο αναγνώρισης/παρακολούθησης από τρίτες εταιρείες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου WWDC21 η Apple ανακοίνωσε επίσης την αναβάθμιση του Face Time, το οποίο επιτρέπει πλέον προγραμματισμό κλήσεων με πολλούς συμμετέχοντες, όπως επίσης και τη συμβατότητά του με τα άλλα λειτουργικά, Android και Windows. Εξίσου ενδιαφέρον είχε και η ευχέρεια που δίνει πλέον στους developers να δημιουργούν «συμβάντα» εντός μίας εφαρμογής και να εμφανίζουν αυτές τις εκδηλώσεις σε πραγματικό χρόνο στο App Store. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό παρέχει πλέον τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στην κοινότητα των developers παιχνιδιών να φιλοξενούν ζωντανά τουρνουά και να διαθέτουν άμεσα στο App Store. Κίνηση που μάλλον έρχεται να εντείνει την κόντρα με το Facebook, το οποίο επίσης κάνει αντίστοιχα σχέδια, έχοντας ανακοινώσει την πρόθεσή του να λανσάρει ένα section για online events στην πλατφόρμα του, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν μέχρι το 2023 και εν συνεχεία με προμήθεια χαμηλότερη από το 30% που συνήθως χρεώνει η Apple.

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα για το κοινό σε δοκιμαστική έκδοση τον επόμενο μήνα, ενώ η τελική κυκλοφορία θα είναι διαθέσιμη το Φθινόπωρο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria