Φλώρινα: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των τραυματιών για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης - OlaDeka

Φλώρινα: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των τραυματιών για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Κάτω από δρακόντεια μέτρα και με αποδοκιμασίες των συγγενών των τραυματισμένων Εφοριακών της Κοζάνης, έφτασε στο μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας ο 45χρονος με το τσεκούρι που μπήκε στη ΔΟΥ Κοζάνης και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων που γλύτωσαν από τα χτυπήματα με τσεκούρι του 45χρονου στη ΔΟΥ Κοζάνης, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας. Πρώτος κατέθεσε ο κουνιάδος του 56χρονου, που έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία ημερών, και στη συνέχεια οι δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν βαριά.

Ο κουνιάδος 56χρονου είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία διαφορά του θύματος με τον δράστη. Συμπλήρωσε ότι ο γιος του 56χρονου, που είναι 15 χρονών, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως και η σύζυγος του, η οποία δεν μπορούσε να έρθει στη δίκη και να αντικρίσει τον δράστη.

Η εργαζόμενη που τραυματίστηκε βαρύτατα και έχασε το μάτι της από τα χτυπήματα είπε στην κατάθεσή της: «Δεν είδα αρχικά το τσεκούρι γιατί ήμουν σκυμμένη. Άκουσα έναν θόρυβο και σηκώνοντας το κεφάλι είδα τον 56χρονο συνάδελφο με σκισμένο το κεφάλι. Τότε εκείνος είπε εγώ είμαι τρελός θα σας σκοτώσω όλους εδώ μέσα και ήρθε προς το μέρος μου χτυπώντας με στο μάτι το οποίο έχασα».

Ο δράστης, αμετανόητος όπως φάνηκε, έκανε παρέμβαση λέγοντας: «Δεν είπα ότι είμαι τρελός και θα σας σκοτώσω όλους. Αυτά κάποιος την έχει δασκαλέψει να τα πει, δύο ανθρώπους χτύπησα γιατί καταστρέψατε πολλούς ανθρώπους εσείς εκεί στην εφορία».

Συγκλονιστική και φορτισμένη ήταν η κατάθεση άλλης υπαλλήλου που δέχθηκε και εκείνη τα χτυπήματα του δράστη. «Δέχθηκα – είπε – πολλά χτυπήματα, στην πλάτη το πρώτο και έπειτα στο κεφάλι. Με έριξε κάτω και προσπαθούσα να πολεμήσω για τη ζωή μου, του έπιασα τη λαβή από το τσεκούρι. Τότε ήρθε ο προϊστάμενος και τον έπιασε, και εγώ με όση δύναμη είχα σηκώθηκα να φύγω. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην τον ξαναδώ μπροστά μου».

Και εδώ ο δράστης έδειξε αμετανόητος λέγοντας στο δικαστήριο: «Μου έκανε εντύπωση η αποφασιστικότητά της να ζήσει γι’ αυτό σταμάτησα να τη χτυπάω».

Η καθαρίστρια της ΔΟΥ είπε ότι είδε το δράστη να χτυπάει και αμέσως έφυγε και πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ, για το 45χρονο σημείωσε πως έμεναν στην ίδια πολυκατοικία. «Ήξερα – ανέφερε – από συζητήσεις της γειτονιάς ότι ήρθε από την Αθήνα και έμεινε άνεργος. Δεν είχε δώσει δικαίωμα στην γειτονιά, στο μπαλκόνι καθόταν και έπαιζε με τον υπολογιστή του».

Την αμέριστη συμπαράστασή του προς την οικογένεια του εκλιπόντος “και προς όλους τους συναδέλφους που υπέστησαν τα τόσο σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα”, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τη δίκη.

Η επίθεση με το τσεκούρι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συνάδελφός τους, Πέτρος Ξανθόπουλος και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τρεις άλλοι. Δηλώνει, επιπλέον, την εμπιστοσύνη του απέναντι στις Δικαστικές Αρχές για την απονομή δικαιοσύνης απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο και ειδεχθές έγκλημα και απαιτεί για μία ακόμη φορά από την Πολιτική και την Υπηρεσιακή ηγεσία, να διασφαλίζουν εκείνες τις συνθήκες εργασίες οι οποίες θα προστατεύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων των υπαλλήλων.

ΕΡΤ – Θωμαή Αδάμου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria