Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα - OlaDeka

Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα

Εργασιακό νομοσχέδιο – Τσίπρας: Υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο είναι το θεμέλιο της παρωχημένης ιδεολογίας της κυβέρνησης» που «βαφτίζει τον Μεσαίωνα με Αναγέννηση».

Σφοδρή επίθεση εφ΄όλης της ύλης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό», κάνοντας λόγο για «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» του πρωθυπουργού για τα εργασιακά.

«Χάρηκα για την παρουσία του κυρίου Μητσοτάκη, έστω και για να αναγνώσει μια ομιλία 50 λεπτών», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη και να δημιουργήσει μια εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία». Ήρθε όμως εδώ, είναι μια πρόοδος αυτό. Τον τελευταίο καιρό, το αποφεύγατε, να έρθετε και να απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτω. Φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;».

«Δεν είστε σε θέση να φιμώσετε τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μην το επιχειρήσετε πάλι. Εκτίθεστε. Τόσο εσείς, όσο και οι εντολοδόχους σας». «Γιατί δεν είναι εύκολο να κρύψεις την αλήθεια. «Αυτή είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, σε αντίθεση με τον ιό που όπως ανακαλύψατε εσείς και το καταθέσατε επισήμως σε δηλώσεις σας, δεν είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η αλήθεια όμως είναι. Και είναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους τη λένε για να τη κρύψετε».

Πυρά για τα χρέη της ΝΔ

«Πώς να κρύψετε ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά; Ένα κόμμα ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής που έχει περάσει από τη χώρα και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Και μάλιστα το ίδιο κόμμα, με τον ίδιο αρχηγό, που έταξε να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας:

«Πως να κρύψετε κύριε Μητσοτάκη ότι είστε εσείς προσωπικά ο αρχιερέας της αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού, αφού δεσμευτήκατε για εξυγίανση στα οικονομικά του κόμματός σας και αντί γι’ αυτό φορτώσατε με 120 εκατομμύρια φέσι τους Έλληνες φορολογούμενους;».

Για τις ατομικές συμβάσεις

«Ξέρουμε ποιος είναι το λιοντάρι και ποιος είναι το ερίφιο στην ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη.

Έρχεστε να τα περάστε εσείς τώρα, χωρίς μνημόνιο. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα».

Για εμβόλιο AstraZeneca

«Η πιο κραυγαλέα επιλογή σας: Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες.

Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής. Και σήμερα έρχεται η ίδια η επιτροπή, που χυδαία εργαλειοποιήσατε και το αποσύρει. Όταν όμως εγώ τόλμησα να πω αυτή την αλήθεια, μου επιτεθήκατε με όλα τα αήθη μέσα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μεσαίωνας το νομοσχέδιο, θεμέλιος λίθος του διχασμού»

«Θέλετε να διχάσετε την ελληνική κοινωνία, χτίζετε τείχη απέναντι στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του πολιτισμού», καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «είναι απομονωμένη από την κοινωνία» ενώ «εντός των τειχών βρίσκεται η ελίτ. Η ελίτ που σας στηρίζει και την στηρίζετε» όπως είπε.

Χαρακτηρίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο «θεμέλιο λίθο» αυτού του διχασμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει τον Μεσαίωνα Αναγέννηση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ό,τι πιο αντιεργατικό έχει έρθει σε αυτήν την αίθουσα για ψήφιση» να διαπραγματεύεται «με ατομική σύμβαση ο πανίσχυρος εργοδότης με τον αδύναμο εργαζόμενο».

Μάλιστα, εγκάλεσε την κυβέρνηση για «στοχοποίηση των νέων. Θα γίνει μεγάλο brain drain, καθώς τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να εργάζονται με αναξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίες. Το βασικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και εσείς λέτε στα νέα παιδιά να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια και με ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Το λιοντάρι είναι ο εργοδότης, το ερίφιο ο εργαζόμενος».

«Ποτέ καμιά κυβέρνηση, ούτε της Δεξιάς, δεν επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ήταν ο διακαής πόθος της Τρόικας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ξεχρεώνετε γραμμάτια στον ΣΕΒ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων».

Ο κ. Τσίπρας στον λόγο του αναφέρθηκε στο ότι η κυβέρνηση «θεσπίζει την 10ωρη εργασία, ενώ ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος απέναντι στην απόλυση».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria