Τρία ερωτήματα για το Βογατσικό προς τον Πάνο Κεπαπτσόγλου και οι απαντήσεις του δημάρχου - OlaDeka

Τρία ερωτήματα για το Βογατσικό προς τον Πάνο Κεπαπτσόγλου και οι απαντήσεις του δημάρχου

Επιστολή του Συνδέσμου Αποδημούντων Βογατσιωτών «ο Άγιος Κωνσταντίνος» προς τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού με ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργική και πολιτισμική οντότητα του Βογατσικού

Παρατίθενται στη συνέχεια :
– πρόβλεψη παρουσίας υπαλλήλου του Δήμου στο κοινοτικό γραφείο Βογατσικού. Όπως γνωρίζετε το κοινοτικό γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Βογατσικού λειτουργούσε 3 φορές την εβδομάδα με τον υπάλληλο κ Λιάντζη, προς εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κατοίκων του Βογατσικού για έκδοση πιστοποιητικών και λοιπών απαραιτήτων εγγράφων, ώστε να μην χρειάζεται να μεταβούν στο Άργος Ορεστικό. Μετά την συνταξιοδότηση του το κοινοτικό γραφείο έχει σταματήσει να λειτουργεί.
-στο Βογατσικό υπάρχει η οικία « Κουλιούμπα» γνωστή ως Οικοκυρική Σχολή καθώς παλαιότερα ο χώρος λειτουργούσε με αυτή την ιδιότητα. Θα επιθυμούσαμε να μας γνωστοποιηθεί εάν είναι δυνατή η αξιοποίηση του κτιρίου με την ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης και συντήρησης κτηρίων όπως για παράδειγμα στο «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία(ΕΠΑΝΕΚ).Η χρησιμοποίηση του πιθανότατα ως χώρου δράσης κάθε είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων( π.χ. ημερίδες, παρουσίαση βιβλίων κ.α.ακόμα και ως μουσείο), θα τόνιζε αναφανδόν το πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι του χωριού μας , δίνοντας μια νέα πνοή προς επανάκτηση της χαμένης του αίγλης και δόξας.
– ερωτήματα σχετικά με τη συντήρηση και την αξιοποίηση του πάλαι ποτέ «παραδοσιακού ξενώνα Βογατσικού». Το συγκεκριμένο οικοδόμημα σε συνδυασμό με την παλαιά Λέσχη, τώρα αίθουσα συνεδριάσεων και το κτίριο της κοινότητας, κοσμούν την πανέμορφη πλατεία του χωριού μας. Κρίνεται σε πρώτο στάδιο αναγκαία η συντήρηση τους πρωτίστως για λόγους ασφάλειας καθώς περιμετρικά αυτών παίζουν παιδιά και σε δεύτερο στάδιο για λόγους αισθητικής προκειμένου να αξιοποιηθούν αναλόγως προς όφελος του χωριού.
Η απάντηση του δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου:
«Αρχικά, να ευχηθώ κι εγώ από την καρδιά μου καλή κι ευλογημένη χρονιά με υγεία και χωρίς περαιτέρω δυσκολίες για όλο τον κόσμο.
Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι και τα τρία θέματα που πολύ σωστά θέτετε στην επιστολή σας, μας απασχολούν εδώ και καιρό και καταβάλλουμε προσπάθειες για τη διευθέτησή τους.
Με τη συνταξιοδότηση του εξαίρετου υπαλλήλου κ. Λιάντση που παρευρισκόταν τόσο στην κοινότητα Βογατσικού όσο και στην κοινότητα Κωσταραζίου υποστηρίζοντας παράλληλα την Οικονομική Επιτροπή και τους ανταποκριτές ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, δημιουργήθηκε ένα διοικητικό κενό, το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί με την πρόσληψη νέου υπαλλήλου καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσής του ούτε από κάποιον άλλο, ήδη υπηρετούντα υπάλληλο του Δήμου κι αυτό γιατί μαζί με τον κ. Λιάντση συνταξιοδοτήθηκαν επιπλέον δύο υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένα γενικότερο πρόβλημα στο Δήμο καθώς πλέον έχουν απομείνει ελάχιστο προσωπικό, το οποίο καλείται να διεκπεραιώσει ένα δυσανάλογο μεγάλο όγκο καθηκόντων. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι ακόμη και αιρετοί εκτελούν πλέον και χρέη υπαλλήλων.
Στην προσπάθειά μας υπό αυτές τις συνθήκες να επιτύχουμε την ομαλότερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών μας επιδιώξαμε την αυτοματοποίηση των διοικητικών – οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και των ΚΕΠ ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται εύκολα ηλεκτρονικά. Στο ίδιο πνεύμα καθιερώσαμε την παρουσία ενός Αντιδημάρχου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (τις ίδιες που εξυπηρετούσε ο υπάλληλος του Δήμου), τόσο στο Βογατσικό όσο και στο Κωσταράζι. Με τον τρόπο αυτό δίνεται και πάλι στους συνδημότες μας η δυνατότητα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για θέματα καθημερινότητας και παράλληλα η δυνατότητα έκδοσης και υπογραφής εγγράφου σε συνεργασία με τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.
Σε ότι αφορά τον ξενώνα που κοσμεί την κεντρική πλατεία δυστυχώς μετά τη λεηλασία του επερχόμενου ενοικιαστή και τις δύο άκαρπες δημοπρασίες για εκ νέου ενοικίαση, παρέμεινε ευάλωτος στο χρόνο με εμφανείς τις επιπτώσεις του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Πλέον, ανακατασκευάζεται με πόρους και συνεργεία του Δήμου κατά κύριο λόγο και κάποια εξωτερικά συνεργεία για εργασίες που είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας. Ο στόχος μας είναι όλες οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να επαναδημοπρατηθεί και να δοθεί σε λειτουργία με άρτιες κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και εξοπλισμό εάν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Τέλος, σχετικά με το κτίριο δωρεάς Κουλιούμπα ο Δήμος έχει επικαιροποιήσει – αναμορφώσει όλες τις μελέτες που είχε εκπονήσει στο παρελθόν για την υποβολή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ενώ έλαβε ξανά όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και το υπέβαλε εκ νέου στην πρόσκληση Α. Τ 07 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αναμένοντας την ένταξή του.
Ελπίζω να διασαφήνισα τους προβληματισμούς σας. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και βοήθεια χρειαστείτε και σας ευχαριστώ θερμά για τη σημαντική συμβολή στα δρώμενα του ιστορικού μας τόπου.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria