Το πρόγραμμα των πανελληνίων 2021,για ποιες σχολές θα ανέβει ο πήχης - OlaDeka

Το πρόγραμμα των πανελληνίων 2021,για ποιες σχολές θα ανέβει ο πήχης

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες ξεκίνησε με τα δεδομένα φέτος να αλλάζουν λόγω βάσης εισαγωγής και ΙΕΚ.

Νέα δεδομένα για τις πανελλήνιες φέρνει η δέσμευση θέσεων στα δημόσια ΙΕΚ και η επαναφορά της βάσης εισαγωγής

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η εφαρμογή του νέου συστήματος αναμένεται να φέρει ανατροπές στον ακαδημαϊκό χάρτη, ενισχύοντας και ανεβάζοντας τη βάση τμημάτων.

Η μικρή μείωση στους εισακτέους  -555 θέσεις λιγότερες- αναμένεται να ελαφρύνει κάποια τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, μεταφέροντας τους εισακτέους σε περιφερειακά τμήματα και από την άλλη να αυξήσει τους εισακτέους σε συγκεκριμένους τομείς σπουδών. Στην πρώτη περίπτωση, ο πήχυς δυσκολεύει για τους υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση σε υψηλόβαθμα κεντρικά.

Ειδικότερα, η Νομική Αθήνας χάνει 35, ενώ η Ιατρική και το Πολυτεχνείο έχουν τις ίδιες θέσεις. Απώλεια έχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τμήματα Μαθηματικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φυσικοθεραπείας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας, με μεταφορά της πλειοψηφίας των θέσεων σε περιφερειακά Ιδρύματα. Ενισχυμένα εμφανίζονται τα τμήματα Πληροφορικής, τα οποία έχουν προοπτική για το μέλλον.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το μέτρο της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα ανακόψει το φαινόμενο της εισαγωγής υποψηφίων με πολύ χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ και με αυτό τον τρόπο θα καθορίσει τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι Πανελλήνιες 2021 για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 14/6 και για τα ΕΠΑΛ στις 15/6. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria