Ταινία για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων “Echoes of the Past” - Κάποιοι άλλοι αυτοδιοικητικοί βλέπουν και άλλες ανάγκες πέραν των «ασφαλτοστρώσεων» - OlaDeka

Ταινία για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων “Echoes of the Past” – Κάποιοι άλλοι αυτοδιοικητικοί βλέπουν και άλλες ανάγκες πέραν των «ασφαλτοστρώσεων»

Έτοιμη να βγει στους κινηματογράφους είναι η ταινία ECHOES OF THE PAST που πραγματεύεται το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Το μεγαλύτερο μέρος του «Echoes οf the past» έχει γυριστεί στα Καλάβρυτα και κυρίως στο Σοποτό το 2018 με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης ηθοποιών μεταξύ των οποίων τον Max Von Sydow στην τελευταία του εμφάνιση Λίγο πριν φυγει από την ζωή. 

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13 ∆εκεµβρίου του 1943 είναι το θέµα της µεγάλης Ελληνο – Αµερικανικής συµπαραγωγής «Αντίλαλοι από το Παρελθόν» («Echoes of the Past»).

Τα τραγικά γεγονότα στις αρχές ∆εκεµβρίου του ‘43 κατά το Β’ Παγκόσµιο και η µαζική δολοφονία από την 117η µεραρχία του γερµανικού στρατού και του στρατηγού Le Suire, όλου του αντρικού πληθυσµού, η αγωνία και η σκληράδα του πολέµου, αναπαρίστανται σε µια τρίγλωσση ταινία µεγάλου µήκους που ακουµπά ηθικά ζητήµατα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, το θέµα των οφειλόµενων αποζηµιώσεων για εγκλήµατα πολέµου από τα ναζιστικά στρατεύµατα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Νικόλας Ανδρέου, ένας από τους τελευταίους επιζώντες, αφηγούµενος την προσωπική του εµπειρία στην Caroline Martin, την επικεφαλής σύµβουλο του γερµανικού κράτους κατά την επερχόµενη δίκη για τις αποζηµιώσεις στη Χάγη (∆ιεθνές ∆ικαστήριο).

Ο Νικόλαος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ η Caroline µάχεται µε τη συνείδησή της, καθώς εµβαθύνει στα γεγονότα της 13 ∆εκεµβρίου του ‘43. ∆ύο κεντρικοί χαρακτήρες σ’ ένα ταξίδι πίσω στις πιο σκοτεινές στιγµές ιστορίας, ένα «σκληρό ψυχολογικό παιχνίδι» µε πρωταγωνιστές δύο ψυχές που πρέπει να αλληλοφωτιστούν.

Το αν αποτυπωθούν τα ιστορικά γεγονότα όπως πραγματικά είναι, μένει να το δούμε στην οθόνη 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria