Σύσκεψη των φορέων της γούνας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη(φωτογραφίες) - OlaDeka

Σύσκεψη των φορέων της γούνας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη(φωτογραφίες)

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Τρίτη 29 Ιούνιου 2021 ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, τον Γενικό Συντονιστή Οργανωτικού της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία Στέργιο Αδάμ και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καστοριάς της Ν.Δ. Βασίλη Βελλίδη, τους οποίους και υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Απόστολος Τσούκας.

Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία ήταν παρόντες επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Αθανάσιος Λάγγας, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Αναστάσιος Μιχαλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Φαίδων Γκιάτας.

Ο κ. Τσούκας ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας και παρουσίασε όλες τις δράσεις και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, στη μετά-covid εποχή. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς η χρήση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, ενός εκ των μεγαλύτερων και πιο σύγχρονων εκθεσιακών κέντρων των Βαλκανίων, με τον Υφυπουργό να δείχνει έκδηλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω αξιοποίησή του.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι αφενός  υπάρχει η πολιτική βούληση και αφετέρου ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  επιβίωσης του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας «Σε συνεργασία και με την κα Αντωνίου θα κινηθούμε  συστηματικά προκειμένου να πραγματοποιήσουμε άμεσα ενέργειες επ’ ωφελεία  του κλάδου. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσούκας δήλωσε πως «Ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το ενδιαφέρον που δείχνουν προς  τον κλάδο μας. Έχουμε εκθέσει προς όλους τους αρμοδίους και προς πάσα κατεύθυνση, τα ζητήματα που μας απασχολούν. Οι φορείς της γούνας συσπειρωμένοι, προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα, να αναδείξουν και αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο. Φυσικά είναι απαραίτητη η όποια βοήθεια από το Κεντρικό Κράτος».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria