ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της 26ης και 27ης Ιούνη - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της 26ης και 27ης Ιούνη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Στο Εργατικό  Κέντρο Καστοριάς από τις ώρες 11π.μ. έως 6:30 μ.μ το Σάββατο και την Κυριακή από τις  11π.μ.έως 5μμ

      Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της 26ης και 27ης Ιούνη.

      Να εμπιστευτείτε ξανά την ταξική ενότητα γουνεργατών. Τίποτα δεν χαρίζεται! Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες εγγραφές στο σωματείο. Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που δουλεύουν σε όλες τις φάρμες γουνοφόρων ζώων, σε όλα τα βαφεία και βυρσοδεψεία της περιοχής, σε όλους τους εργαζόμενους στα μικρά και μεγάλα εργοστάσια.

          Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο μας,  αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΚΙΔΕ) πραγματοποιούνται τη στιγμή που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 60%, η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε την κατάσταση σε τέλμα, καμία μέριμνα για τους ανασφάλιστους γουνεργάτες, που είναι και η πλειοψηφία στην παραγωγή.

     Πολλοί  συνάδελφοι με οικογένειες, παιδιά, δάνεια, σπουδές, ενοίκια ζουν με τα 534 ευρώ της αναστολής.  Αβεβαιότητα υπάρχει αν θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια γούνας στην περιοχή με ορατό τον κίνδυνο μετά το τέλος της αναστολής να πάμε σε εκ περιτροπής εργασία ή απόλυση. Εκ περιτροπής εργασία σημαίνει 250-300 ευρώ μηνιαία.

Οι μεγάλοι γουναράδες είναι καλά οργανωμένοι, έχουν τους συνδέσμους τους, τα κόμματα που τους στηρίζουν, τις κυβερνήσεις αλλά και τις συμβιβασμένες   ηγεσίες που μιλούσαν για εργασιακή ειρήνη, να τα βρούμε με τα αφεντικά, ότι είμαστε τάχα συνεργάτες, όπως μας πρότεινα το ΕΚΚ να υπογράψουμε ΚΣΕ στα 530 ευρώ ενώ εμείς κάναμε διαδικασίες μέσω της Ομοσπονδίας μας  παλεύαμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με 751 ευρώ βασικό μισθό και όλα τα επιδόματα που ίσχυαν με βάση την υπογραφή του 2009,  για να μη είναι αδύναμος ο γουνεργάτης απέναντι στον εργοδότη.     

Πρόσφατα μέσο τηλεδιάσκεψης εργοδότες , ΕΚΚ και το άλλο το Σωματείο ζήτησαν την παράταση της αναστολής των εργαζομένων για να έχουν την δυνατότητα οι εργοδότες να τους απασχολούν κρυφά και στην ουσία να μην τους πληρώνουν. Δηλαδή τζάμπα εργαζόμενους , ενώ οι μεγαλογουναράδες πήραν ως και ένα εκατομμύριο ευρώ. 

     Όλα αυτά τα χρόνια η ταξική διοίκηση του σωματείου μας ήταν στην πρώτη γραμμή, κόντρα στους μεγαλοεργοδότες, στην κυβέρνηση, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες        

Παλεύαμε και παλεύουμε για την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά με αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς.

   Καταγγείλαμε  και απαιτήσαμε εντατικούς ελέγχους για τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής  προστασίας των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος που όπως αποδείχτηκε με την μόλυνση του υδάτινου ορίζοντα στον νομό μας δεν τηρούνται. 

    Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους  για την επιστροφή χρηματικών  ποσών  που δικαιούνται (δώρα, αποζημιώσεις κ.α.λ.)

    Απαιτήσαμε και απαιτούμε έκτακτό επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά και την οικονομική στήριξη όλων των γουνεργατών λόγο της συρρίκνωσης του κλάδου μας με ερωτήσεις στην Ελληνική βουλή και Ευρωβουλή μέσο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων .

     Ζητήσαμε και ζητάμε με αιτήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας τη μη διακοπή ρεύματος, με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, διαγραφή του 30% των χρεών την στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.

       Ενημερώνουμε πάντα τους εργαζόμενους με εξορμήσεις έξω από τους χώρους εργασίας.

    Στηρίζουμε εκατοντάδες συνδικαλίστηκες οργανώσεις που καταθέτουν σχέδιο νόμου για το οχτάωρο, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για την 13η 14η σύνταξη και πολλά άλλα, για το οποίο ζητήσαμε και την στήριξη του ΕΚΚ αλλά από ότι φαίνεται όλα αυτά είναι απαξιωτηκά για τον Μαλέα και την παράταξη του.  

         Αγωνιζόμαστε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σήμερα  για  υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων (αύξηση του επιδόματος ανεργίας, έκτακτο επίδομα βοήθειας, καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού) και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.    

Για όλα αυτά που παλεύει το σωματείο δεν αφορά μόνο τους γουνεργάτες, αλλά όλοι την εργατική τάξη και τις ανάγκες της  λαϊκής οικογένειας. Γι’αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να δυναμώσουμε το Σωματείο, να’ρθούν να  ψηφίσουν όσο το δυνατών περισσότεροι ξεπερνώντας τα τυπικά εμπόδια.

Ελάτε μαζί να χτίσαμε ένα ζωντανό, μαχητικό σωματείο που δεν συμβιβάζεται με την κατάσταση, δε συμβιβάζεται με τη λογική «τίποτα δεν γίνεται», όλα μπορούν να ανατραπούν μέσα οπό την οργάνωση και τους αγώνες.    

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria