Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά, Σκέρτσου, Γεραπετρίτη και Τσιόδρα - OlaDeka

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά, Σκέρτσου, Γεραπετρίτη και Τσιόδρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανέφερε νωρίτερα ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη.

Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους. 

«Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη. 

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.  

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria