Στο κυνήγι θεσμών ο Δήμος Άργους Ορεστικού, πυροτεχνημάτων ο Δήμος Καστοριάς - OlaDeka

Στο κυνήγι θεσμών ο Δήμος Άργους Ορεστικού, πυροτεχνημάτων ο Δήμος Καστοριάς

Αφήστε τους εργολάβους και πιάστε τους τεχνοκράτες του ονείρου

(σ.σ.) Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Αυτό που κάνει με το δικό του τρόπο το aboutkastoria.gr είναι αυτό που λέμε ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι! Η αρχόντισσα Καστοριά βρίσκεται σε βαθιά παρακμή εδώ και αρκετές τετραετίες. Το πρόβλημα της δεν είναι μόνο η τωρινή δημοτική αρχή. Οι μετά Παπουλίδη δήμαρχοι ήταν απλά καταστροφικοί για τον Δήμο. Ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέμε, «κάρβουνο πιάνει χρυσάφι γίνεται»….Όλοι τους ανέλαβαν τα ηνία μιας πρωτεύουσας νομού με απίστευτη και ευλογημένη γραφική ομορφιά, ιστορία και ευκαιρίες. Πέρασε και μυθικός πλούτος από τα χέρια των δημοτών της λόγω γούνας αλλά…να μην μιλήσουμε για αυτό αφού το γνωρίζουμε επίσης όλοι.

ΠΟΣΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ;

Όπως λέγαμε και πιο πριν, όλοι οι μετά Παπουλίδη δήμαρχοι, ακολούθησαν λίγο – πολύ μια ίδια συνταγή με μικρές παραλλαγές. Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, αρτηριοσκληρωτικά κομματικά αρχέτυπα, δαχτυλίδια από μερικά οικογενειακού τύπου λόμπυ και…βουαλά ο νέος δήμαρχος! Να τον χαιρόμαστε! Και πάμε πάλι απ΄την αρχή, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Διεκπεραιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με σημασία στον υποχρεωτικό καθωσπρεπισμό (κάτι σαν τοπική στολή εξόδου), στο θεαθήναι, στο politically correct του χωριού του Μπέτσκα κλπ, κλπ. Και από ουσία, μια ατελείωτη κατηφόρα που πάτο δεν έχει.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης είναι ένα παιδί- γέννημα – θρέμμα αυτής της κοινωνίας. Γαλουχήθηκε κι αυτός με πολύ μεγάλη δόση του μαγικού φίλτρου που πότισε όλους τους υπόλοιπους η…αλανιάρα αυτή και περιβόητη αρχόντισσα. Ψηφίστηκε από εμάς και μετά τον αφήσαμε στη γλυκιά αγκαλιά της αυλής και του οκνηρού, εαυτού μας. Ο νυν δήμαρχος έχει μια μόνο διαφορά αλλά δεν ξέρουμε τελικά αν θα καταφέρει να την αξιοποιήσει: Ακούει. Πραγματικά, είναι διαπιστωμένο. Ο Κορεντσίδης θέλει να παίξει σωστά. Θέλει να κάνει το καλό και το «αλλιώτικο». Το πρόβλημα είναι ότι ακούει μάλλον λάθος κελεύσματα, λάθος πηγές. Ακόμη κι αν ακούσει κάτι σωστό τη μία στιγμή, μέσα σε μικρό διάστημα, του ρχεται στα αυτιά κάτι σαν αυτό που βγάζει εκείνο το κανόνι ήχου στα σύνορα του Εβρου, και δώστου πάλι πίσω από τα σύνορα ο Γιάννης….Ταμπουρώνεται και πάλι στη γλυκιά ασφάλεια του αυτοκαταστροφικού – οπισθοδρομικού ξερόλα που δεν είναι άλλος από ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι ημών. Για αυτό λέμε, θέλει, προσπαθεί, αλλά παίζει μεγάλη παρεμβολή στην αυλή του. Και όχι μόνο από κοντινούς του, αλλά και από απλό κόσμο, δημότες (το ημών που λέγαμε…). Είναι εκείνοι οι καστοριανοί που ουρλιάζουν και οδύρονται για τα κακά χάλια, για την κατάντια της Καστοριάς στα σόσιαλ και τα καφενεία και σε μια τυχαία ή λιγότερο τυχαία συνάντηση με τον Δήμαρχο του χτυπάνε την πλάτη. Προχώρα! Εισωραίος!

Ο ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ!

Το άρθρο που ακολουθεί βέβαια ακολουθεί τη δική του λογική και δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς. Λάθη όμως δεν κάνει όποιος μένει άπραγος. (Αρκεί να μην ακολουθεί την πατροπαράδοτη νεο-καστοριανή (κατά το νεο-ελληνική) λογική: (ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ!)

Εμείς δεν θα κρίνουμε την ουσία του παρακάτω κειμένου αν και δεν συμφωνούμε με τις πρόωρες ηρωποιήσεις κανενός αφού και το πολύ χάιδεμα σε οποιονδήποτε πολιτικό τον εξοπλίζει με αχρείαστη και επικίνδυνη αλαζονεία. Όπως και από την άλλη μεριά, το ανελέητο σφυροκόπημα μπορεί να καταντήσει μια ωραία πλήν καταντημένη γραφικότητα δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πάντα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και άλλοι παράγοντες όπως ο χρόνος, η εμπειρία, οι συγκυρίες η τύχη κ.α.

Όμως θα συμφωνήσουμε απόλυτα σε μία λέξη που την έχουμε και μεις αναφωνήσει σαν πατριωτική παράκληση άπειρες φορές και την αναφέρει προς το τέλος ο συντάκτης του κειμένου που ακολουθεί:

Ο Ρ Α Μ Α

Ο πολίτης – δημότης για να μπορεί να ζει χρειάζεται ένα καύσιμο: Την ελπίδα! Και για να χει ελπίδα, πρέπει να του δώσεις ένα όραμα για αυτή την έρμη την πόλη και τα χωριά τριγύρω της! Το μόνο που ακούς από τους επαΐοντες τα τελευταία χρόνια (ακόμη κι αν υπάρχουν λεφτά – και κυρίως τότε) είναι, θα φτιάξουμε μελέτες και μετά θα ρίξουμε άσφαλτο, θα χύσουμε μπετόν, θα χτίσουμε τοίχους, ύλη, πέτρες δρόμους κτίρια υποδομές! Και έρχονται και κάτι καραγκιόζηδες από την περιφέρεια που διαχειρίζονται τις τελευταίες «ευρωπαϊκές» δεκαετίες τις τύχες του τόπου μας και με το ιδιαίτερο δικό τους λεξικό (σαν στοά ένα πράμα) τους σπρώχνουν ακόμη πιο πολύ σε τέτοιου είδους λούμπεν φαραωνική λογική.

Και έρχονται μετά και πάλι οι δικοί μας αντιδημαρχαίοι και μας τονίζουν με περισπούδαστο ύφος (άκουσα ότι το κανε πρόσφατα ένας που χαίρει απίστευτης εκτίμησης από πολύ κόσμο – κι από εμάς- πρόσφατα και μας πουλάει το παραμύθι. Το παραμύθι των βαρέων έργων. Το παραμύθι των εργολάβων που έχουν στρώσει όλο το οδικό δίκτυο της χώρας άπειρες φορές, ξανά και ξανά. Που έχουν κάνει παιδικές χαρές σε ακατοίκητα χωριά, που έχουν δημιουργήσει φωτιστική πυκνότητα μεγαλύτερη του Παρισιού, σε κοινότητες που ο ένας μένει εδώ κι ο άλλος κάτοικος βάζει μπρος το αμάξι του για να πάει στον άλλον. Που έχουν δημιουργήσει πανάκριβα κατασκευάσματα τα οποία στη συνέχεια έμειναν ερείπια και γιγάντια κοτέτσια.

Μη γελιέστε, κάτι από όλο αυτό το πανηγύρι των γελοίων τρόπων να πουλήσεις θαύματα, φοβόμαστε ότι παίζει και στο Άργος. Μακάρι να μας διαψεύσει ο χρόνος. Δεν είναι όλα τα έργα Rally. Και δεν είναι μόνο όλα τα υλικά τεχνικά προγράμματα έργα. Μέγα «έργο» είναι το Rally. Και αν διαχειριστεί σωστά, θα χτίσει από μόνο του περισσότερα από εκείνα τα έργα για τα οποία κομπορρημονεί ο Κεπαπτσόγλου με τα προγράμματα των εκατομμυρίων του τώρα. Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι, ο κόσμος έχει αλλάξει! Δεν αλλάζει, έχει αλλάξει! Η οικονομία έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει. Έχετε μετρήσει πόσοι νέοι έμειναν ακόμη στην Καστοριά. Θα τρομάξουμε αν γίνει η απογραφή και μάθουμε τα πραγματικά στατιστικά. Γιατί άραγε;

Οι προτάσεις υπάρχουν εκεί έξω. Καλά θα κάνει ο κάθε δήμαρχος να δει και να διαβάσει. Γιατί όντως ο δήμος δεν μπορεί να λύσει με πρωτογενή τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας. Μπορεί όμως να θέσει τη λογική, το πλαίσιο, να ανοίξει ορίζοντες, να κάνει συμφωνίες με την κεντρική κυβέρνηση και να στρώσει λίγο τη γραβάτα σε αρμοδίους της Περιφέρειας που τόσα χρόνια γυρίζουν εκατομμύρια στην ΕΕ και αυτά που δεν επιστρέφουν γίνονται άχρηστα ακριβά «τέρατα» που στη διάρκεια του χρόνου ελάχιστα έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους. Αλλιώς κύριοι των δήμων Θα κάνετε πόλεις και χωριά με φρεσκοασφαλτοστρωμένους δρόμους και καινούρια παγκάκια και δεν θα έχετε δημότες να τους τρέξουν και να τα καθήσουν! Αν πάλι ακολουθείτε το δρόμο της εξαργύρωσης προεκλογικών επιταγών για να φτιάξετε project’s νεκρανάστασης λογικών και περιοχών, ο χρόνος ο δαμαστής των πάντων θα λειτουργήσει σαν γκιλοτίνα της ιστορίας για σας και την παρέα σας.

Αλλάξτε νοοτροπία και δείτε τι έρχετε. Χτίστε κουλτούρα με δυναμική και όχι «να χαμε να λέγαμε». Μην κάνετε την Καστοριά Μαντάμ Σουσού. Αλλάξτε αφήγημα και βάλτε λίγη -ή μάλλον μπόλικη- φαντασία. Για την 4η βιομηχανική επανάσταση έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας. Για τον τουρισμό κινήτρων και την επικοινωνία αυτού, επίσης. (Γελάμε ακόμη με εκείνο το επικό που ξεστόμισε ο άλλος ότι για τον τουρισμό της Καστοριάς έχει συνολικό προϋπολογισμό 27 χιλ ευρώ!) Όπως γελάμε με τις άνευρες και θεωρητικές προτάσεις που πληρώνονται σε μυαλοπώληδες που βγάζουν από το καλούπι της μαζικής παραγωγής ιδεών και τις πουλάνε σε επαρχιώτες αυτοδιοικητικούς οι οποίοι στη συνέχεια μας τις πασάρουν περήφανοι ως πολιτικό ματζούνι και θεραπεία «πάσης νόσου και πάσης μαλακίας» ή ανεπάρκειας.

Λοιπόν για να ολοκληρώνουμε την εισαγωγική παρέμβαση μας στο μαχητικό δημοσίευμα του aboutkastoria.gr θα πούμε: Αφήστε τους εργολάβους και πιάστε τους τεχνοκράτες του ονείρου. Φτάνει πια με τις υποδομές και τα τσιμέντα. Δώστε ελπίδα και όραμα! Αυτό άλλωστε είναι και το σοβαρότερο κομμάτι αυτού που λέμε ποιότητα ζωής. Τι να την κάνεις τη ζωή αν δεν ελπίζεις σε τίποτα; Καταλάβατε γιατί φεύγουν οι νέοι; Γιατί τους είχατε βάλει κομπάρσους σε έργο με τίτλο: «Ελπίδα καμιά»

Δείτε το δημοσίευμα του aboutkastoria:

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Rally Greece Offroad στην πόλη του Άργους Ορεστικού, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου. 

Ο Δήμαρχος κ. Κεπαπτσόγλου, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του δήμου και πάρα πολλοί άλλοι,  βοήθησαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.

Η πολυήμερη παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, στους αγώνες, μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται για την καθιέρωση και εξέλιξη του Rally.

«Εδώ τρέχουμε..» ανέφερε ο Δήμος σε μία αναρτησή του που δίνει ραντεβού στο 9ο Rally Greece Offroad και δεν είχε άδικο. Γιατί απέδειξε ότι άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε η ανικανότητα/απροθυμία του Δήμου Καστοριάς να προσπαθήσει να φιλοξενήσει ξανά τους αγώνες εκείνος, δούλεψε σκληρά για να προσφέρει το καλύτερο στους συμμετέχοντες (υποδομές, ασφάλεια, νερό για πλύσιμο, διαδρομές, τελετές έναρξης/βράβευσης κλπ) και τίμησε το θεσμό με το να είναι συνεχώς δίπλα στους αθλητές και συνοδούς.

Θυμόμαστε πρόπερσι στην τελετή απονομής των βραβείων στο πάρκινγκ της Νομαρχίας, οι βραβευμένοι βρεχόντουσαν από την ξαφνική νεροποντή (ούτε στέγαστρο είχε προβλεφθεί) και όταν αναζητήθηκε εκπρόσωπος του Δήμου να παραλάβει τιμητική πλακέτα, δεν υπήρχε κανείς παρών.

Τα ξενοδοχεία γέμισαν με τους εκατοντάδες συμμετέχοντες, για πρώτη φορά μετά την πανδημία, τα καταστήματα εστίασης -κυρίως στο Άργος Ορεστικό-  δούλεψαν ικανοποιητικά και φυσικά πήρε ζωή ο τόπος, δίνοντας χαρά στους πολίτες που είχαν ανάγκη για κάτι θετικό. Δίπλα στο βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα (Καστοριά), η οποία όλο και κάτι κέρδισε από αυτή την προσπάθεια του Δήμου Άργους Ορεστικού. Εκτός από τους καφέδες στη λίμνη των οδηγών, κέρδισε την επίσκεψη του Υφυπουργού στο ΔΗΝΑΚ και την θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Τζηκαλάγια, να περάσει πρώτα από το Δημαρχείο Καστοριάς.

Αξίζει στο Άργος Ορεστικό ένα μεγάλο μπράβο; Πολλά….

Στον αντίποδα, ο Δήμος Καστοριάς μετά την ανακοίνωση της κατασκευης του πρώτου «πράσινου» κολυμβητηρίου στην Ελλάδα στο Άργος Ορεστικό (έργο που θα προσελκύσει αθλητικούς αγώνες και κυρίως θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων του Νομού Καστοριάς), και την άψογη διοργάνωση του Rally Greece Offroad (που απλά δεν άντεξε στην πόλη της Καστοριάς) , φαίνεται πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του επικοινωνιακά.

Έτσι, οδηγήθηκε στα αναμενόμενα σπασμωδικά δελτία τύπου, που δεν εντυπωσιάζουν πολύ κόσμο, πλέον, ούτε διαδικτυακά με likes. Επικοινωνήθηκε λοιπόν από τις 4 Ιουνίου, όσο περισσότερο μπορούσε από φιλικά ΜΜΕ, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη μελέτη και την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου στη θέση του παλαιού στην Αγ. Αθανασίου και η μελέτη για το ΔΗΝΑΚ. Βέβαια μιλάμε για ένα έργο τεραστιας σημασίας για την είσοδο της πόλης, με μια πανάκριβη μελέτη που ξεπερνά το 1εκ. €.

Επειδή η μελέτη από μόνη της δε σημαίνει έργο που θα δούμε τους επόμενους μήνες να παίρνει σάρκα και οστά, ελπίζουμε στη δέσμευση προς τον ίδιο το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα, για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης (περίπου 8 εκ. πρέπει να αναζητηθούν, θα έχει και πισίνα 800τ.μ.) .

Οι προτάσες έργων προϋπολογισμού 23εκ€ σίγουρα αποτελούν μία πολύ σημαντική εξέλιξη, γιατί η Καστοριά προφανώς έχει ανάγκη από έργα. Όμως, να πανηγυρίζουμε για το ποσό των 23εκ.€ μπορεί να είναι αφελές, αν σκεφτεί κανείς ότι π.χ. ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατέθεσε προτάσεις περίπου 20εκ€, ο Δήμος Εορδαίας περίπου 19εκ€, ο Δήμος Μεσολλογίου 29εκ€. κλπ (αναζητήστε άλλα στη Google εδώ).

Για να μη φλυαρούμε, πάρα πολλοί Δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπέβαλαν προτάσεις. Έπραξαν το λογικό και αναμενόμενο δηλαδή. Μάλιστα δημοσιεύματα λένε ότι τα ποσά των προτάσεων ξεπερνούν κατά πολύ τα διαθέσιμα χρήματα, άρα αναμένονται «άκυρα» σε κάποιες προτάσεις.

Είναι η υποβολή προτάσεων λόγος για θριαμβολογία;

Από πότε το αυτονόητο καθήκον έγινε νίκη, παροχή και υπέρβαση; Αλίμονό μας αν δεν κατέθετε επίσημα ο Δήμος (με τις τεχνικές υπηρεσίες και τους εξωτερικούς συμβούλους που χρησιμοποιήθηκαν) προτάσεις σε αυτό το πρόγραμμα – «δώρο».  Που μακάρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να μην χαθεί κανένα έργο για όλη την Ελλάδα.

Τώρα όσον αφορά στο ΔΗΝΑΚ, είναι κάτι που ακούσαμε τελευταία τον Οκτώβρη του 2020. Η υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, σε συνάντησή της με τον κ. Αυγενάκη, ανακοίνωσε περήφανα ότι του έθεσε το θέμα της δημιουργίας σύγχρονου Ναυταθλητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών, κάτι για το οποίο εκείνος έδειξε μεγάλη κατανόηση. (πηγή εδώ ertnews.gr)

Μετά ανατρέξαμε στα αρχεία μας:

23/09/2016

Το ΔΗ.ΝΑ.Κ. εκσυγχρονίζεται: Tο πρώτο ολοκληρωμένο βήμα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ΠΕ Καστοριάς.

Μετά αναρωτηθήκαμε γιατί τόσα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των 2 τελευταίων με την παρούσα δημοτική αρχή (βέβαια πολλά άτομα τουΔ.Σ. έιναι τα ίδια εδώ και αρκετά χρόνια, όσο κι αν ξεχνούν τις ευθύνες τους ως πρώην), γιατί δε γίνεται ένας καλλωπισμός του ΔΗΝΑΚ μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ολοκληρωτική ανάπλαση, αφού το θεωρούμε τόσο σημαντικό έργο σήμερα.

Λίγα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γήπεδα σαν αυτό του beach volley παραδίπλα, μπασκέτες, μια παιδική χαρά, ένας μικρός ποδηλατόδρομος περιμετρικά, ένα αναψυκτήριο και άλλες τέτοιες παρεμβάσεις που ίσως μπορούσαν να υλοποιηθούν τόσα χρόνια , σιγά σιγά.

Μετά πάλι, βρήκαμε αυτό το άρθρο του 2016 για το γήπεδο beach volley: Έντονες οι αντιδράσεις των Ναυταθλητικών Σωματείων Καστοριάς για τις προθέσεις της δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει γήπεδα beach volley στο ΔΗΝΑΚ Σημειώστε πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι και σήμερα παρόντες στα έδρανα και ίσως χαίρονται για τους αγώνες που θα διεξαχθούν και φέτος το Καλοκαίρι.

Μόλις τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε βρει αυτη την κατάσταση στο χώρο του ΔΗΝΑΚ:

Όλοι θυμάστε κλοπές που έγιναν στο χώρο, ανάμεσά τους και σε εξοπλισμό ομάδας που ήταν εδώ για προπονήσεις. Όλοι βλέπετε τα εκπαιδευτικά φορτηγά που σταθμεύουν εκεί οι ιδιοκτήτες τους ανενόχλητοι. Όλοι θυμάστε τη Φιλαρμονική νακάνει πρόβες εκεί, μόλις πέρσι. Τέτοιο όραμα για το χώρο, μέχρι λίγους μήνες πριν!

Αναρωτιόμαστε μήπως  έπρεπε να σεβόμαστε  περισσότερο στην πράξη, αυτό που σήμερα επικοινωνούμε ως  προτεραιότητά μας…

Καστοριά VS Άργος Ορεστικό:

Η διαφορά του Δήμου Άργους Ορεστικού με το Δήμο Καστοριάς είναι ότι έχει ένα όραμα κι επενδύει σε έναν θεσμό τώρα με το Rally. Όπως επένδυσε και στην Εμποροπανήγυρη με πολλαπλά έσοδα και στήριξη από όλο το Νομό. Όπως επένδυσε στο Gran Prix στίβου. Όπως επένδυσε στο φεστιβάλ Smixi. Όπως επενδύει στο Αργείτικο καρναβάλι. Όπως επένδυσε στο Πολιτιστικό κέντρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.  Όπως επενδύει και στο κολυμβητήριο.

Ο Δήμος Καστοριάς ζητά χρόνο να ξορκίσει τις παλιές συμφορές (λες και δεν πρέπει να υπάρχει συνέχεια σε ένα Δήμο, όλα αρχίζουν από το μηδέν μόλις αλλάξουν ο Δήμαρχος, οι σύμβουλοι  και 5-10 άτομα του ΔΣ), ο χρόνος χάνεται, μετά τρέχει…και δεν φτάνει! «Παραλάβαμε (πρόπερσι) ένα μηχάνημα που δεν έπαιρνε μπρος», λέει ο Δήμαρχος ραδιοφωνικά μέσα στην απάντησή του γιατί δεν βγαίνει το γνωστό πορτοκαλί, να καθαρίσει τη λίμνη, ενώ πλησιάζει το πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Ποιοι το άφησαν χαλασμένο; Ποιος ήταν αντιδήμαρχος, χειριστής, υπάλληλοι; Μήπως ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος πήγε 31 Αυγούστου του 2019 το βράδυ και το χάλασε επίτηδες; Τι ανεχόμαστε να ακούμε τελευταία;;;

Όραμα χρειαζόμαστε κι αυτό μάλλον δεν είναι ακόμα κατανοητό. Την αναζήτηση και δημιουργία θεσμών. Συνεργασία δε φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των Δήμων του Νομού για κάτι κοινό κι αυτό είναι λυπηρό. Από ότι φαίνεται ο Δήμος Καστοριάς υστερεί. Ήδη θα έπρεπε να προετοιμάζεται για το Χειμώνα, δεν είναι νωρίς…

Το Άργος όντως τρέχει με βήματα σταθερά και δυναμικά. Τον Σεπτέμβρη θα μας απασχολήσει πάλι…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria