Ο. Τελιγιορίδου για επίσκεψη Συρίγου στην Καστοριά : "Ο "δολοφόνος" επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος." - OlaDeka

Ο. Τελιγιορίδου για επίσκεψη Συρίγου στην Καστοριά : “Ο “δολοφόνος” επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.”

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος επισκέπτεται την Δυτική Μακεδονία για να επιθεωρήσει το έγκλημα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της περιοχή μας. 

Η κυβέρνηση αφού κατάργησε τα δύο διετή τμήματα στην Καστοριά και το τμήμα Φροντίδας και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας στέλνει τον υφυπουργό της για να μας κτυπήσει φιλικά την πλάτη και να μας πει πόσο μας αγαπάει. 

Βέβαια έκλεισε ήδη πανεπιστημιακά τμήματα στην Δ. Μακεδονία, σχεδιάζει να κλείσει κι άλλα, αφού με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και διάφορους νόμους η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια εις βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων. 

Για τον κ. Συρίγο ένας μαθητής που θα γράψει 7 δεν μπορεί να μπει σε δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά αν έχει λεφτά ο μπαμπάς του μπορεί να πάει σε ιδιωτικό κολλέγιο και το πτυχίο του θα είναι ισότιμο μιας και φρόντισαν για αυτό ο κ. Συρίγος, η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Ας έρθουμε όμως στην Καστοριά.

Εμείς κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύσαμε 5 πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και δύο διετή τμήματα, αναβαθμίζοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καστοριά, δημιουργώντας μια ισχυρή πανεπιστημιακή μονάδα προς όφελος της γνώσης και της ανάπτυξης και επιδιώκοντας μέσα σε μια τριετία να υπήρχαν 3000 με 4000 φοιτητές στην πόλη μας. 

Σήμερα αυτό πρέπει να ζητάνε τα στελέχη της ΝΔ της περιοχή μας από τον υφυπουργό Παιδείας. Σήμερα ο υφυπουργός πρέπει να δεσμευθεί για την δημιουργία σχολών στην πόλη μας για φθάσουμε σε 3 χρόνια σε αυτό τον αριθμό φοιτητών. Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ οφείλουν να το ζητήσουν. Θέλουνε; Μπορούνε; Έχουνε τα κότσια να το ζητήσουν; 

Όλα τα άλλα είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς και ανούσιες κουβέντες που θυμίζουν πως και πάλι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας πριν λίγα χρόνια χάθηκε από την Καστοριά η Αρχιτεκτονική Σχολή με το σχέδιο Αθηνά.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

Βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς  ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία 

Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Καστοριά, 17/6/2021

Δελτίο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria