Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός - OlaDeka

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος έλληνας τενίστας που καταφέρνει να φτάσει σε τελικό Γκραν Σλαμ, καθώς επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ιστορική νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος πήρε την πρόκριση για τον τελικό του φετινού Ρολάν Γκαρός και έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει να φτάσει σε τελικό ενός Γκραν Σλάμ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε θέσει ο ίδιος από πέρσι (όπου είχε φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση).

Παίζοντας με τον δυναμισμό που τον χαρακτηρίζει, ο Τσιτσιπάς, επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 (6-2, 6-3, 4-6, 6-4, 6-3) σετ σε μία αναμέτρηση που κράτησε 3 ώρες και 37 λεπτά.

O αγώνας ξεκίνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή να μπαίνει δυναμικά στο κορτ, καθώς κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-2 και να προηγηθεί με 1-0 σετ του αντιπάλου του, ο οποίος έκανε αρκετά αβίαστα λάθη.

Ο Έλληνας άσσος έκανε μπρέικ στο σερβίς του Γερμανού, διατηρώντας το δικό του, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα με 3-0 γκέιμ, όμως στην συνέχεια ο Ζβέρεφ αντιστάθηκε, φτάνοντας στο 4-2 χωρίς όμως να πάρει κάτι παραπάνω.

Προβάδισμα με δύο σετ πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς επιβλήθηκε με 6-3 στο δεύτερο σετ, όπου έκανε μία μεγάλη ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 γκέιμ και κατάφερε να πάρει την νίκη μετά το σερί των 6-0 γκέιμ.

Από εκείνη την στιγμή ήταν που ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του, και σε συνδυασμό με τα δυνατά του χτυπήματα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 σετ.

Χρησιμοποιώντας το δυνατό του σερβίς και τις μπαλιές από την baseline, ο Γερμανός πήρε και το τέταρτο σετ, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι πανομοιότυπος με αυτόν του προηγούμενου σετ.
Η κόπωση μετά από τρεις ώρες αγώνα ήταν φανερή και στους δύο τενίστες οι οποίοι θα έλυναν τις διαφορές τους στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε νωρίς το μπρέικ με αποτέλεσμα να πάρει και το… ψυχολογικό αβαντάζ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-2 γκέιμ.

Μετά από ένα… μαραθώνιο γκέιμ, ο Ζβέρεφ κατάφερε να «σβήσει» τέσσερα match point του Έλληνα τενίστα και να μειώσει σε 5-3 με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να σερβίρει στο 9ο γκέιμ προκειμένου να πάρει την νίκη.

Το σερβίς του ήταν ασταμάτητο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος έλληνας τενίστας που κατάφερε να φτάσει σε τελικό Γκραν Σλαμ, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του «Φιλίπ Σατριέ».

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

Πηγή


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria