Μονή Πετράκη: Φρίκη από την επίθεση με βιτριόλι στους μητροπολίτες – Το προφίλ του δράση και οι μαρτυρίες - OlaDeka

Μονή Πετράκη: Φρίκη από την επίθεση με βιτριόλι στους μητροπολίτες – Το προφίλ του δράση και οι μαρτυρίες

Το χρονικό της επίθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο – Η μαρτυρία του δικηγόρου του δράστη στο ethnos.gr
Σοκ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι 37χρονου αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος, κατά των μητροπολιτών που αποφάσιζαν για την τύχη του στο Συνοδικό Δικαστήριο στη Μόνη Πετράκη.

Συνολικά δέκα άτομα τραυματίστηκαν, επτά μητροπολίτες εκ των οποίων οι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα, αλλά και ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια σύλληψης του δράστη και έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο, ωστόσο πήρε άμεσα εξιτήριο. Επίσης, έχουν τραυματιστεί και δυο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων του κατηγορουμένου.

Το ευτύχημα ωστόσο είναι πως κανένας από τους μητροπολίτες δεν υπέστη σοβαρή βλάβη. Σοβαρότερη ήταν η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κύριλλου, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, όμως τελικά διέφυγε τον κίνδυνο και σύμφωνα με τελευταίο το ιατρικό ανακοινωθέν, η υγεία του δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο.

Μονή Πετράκη: Επίθεση με δύο μπουκάλια βιτριόλι
Ο ιερέας, φέρεται να είχε στην κατοχή του δύο πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με βιτριόλι το καθένα εκ των οποίων χωρούσε την ποσότητα του ενός λίτρου.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο είναι αστυνομικοί της ίδιας ομάδας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που έπειτα από ένα θρίλερ μερικών εβδομάδων έβαλαν τέλος στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας και συνέλαβαν τη δράστιδα. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΥΔΕΖΙ.

Το προφίλ του δράστη
Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά το Συνοδικό Δικαστήριο είχε ως αντικείμενο την καθαίρεση του 37χρονου αρχιμανδρίτη από τη Βόρεια Ελλάδα, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε υπόθεση ναρκωτικών. Την ώρα της συνεδρίασης ο δράστης αιφνιδιάζοντας τους πάντες έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να επιτίθεται σε όσους βρίσκονταν στον χώρο. Προσπάθησε, μάλιστα, να διαφύγει αλλά τον σταμάτησε ο φρουρός της Μονής και έτσι συνελήφθη.

Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κρύβει κάτω από το ράσο του ποσότητα κοκαΐνης. Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, ενώ μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Είχε απασχολήσει και πάλι, όμως, τις Αρχές κατα τη διάρκεια επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.

Συγκλονιστική μαρτυρία του συνηγόρου του δράστη στο ethnos.gr
Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του δράστη, ξεδίπλωσε το χρονικό της αδιανόητης επίθεσης, μιλώντας στο ethnos.gr. Ο Γιώργος Τζήκας, σημειώνει πως «είχε άγιο», καθώς φορούσε κουστούμι και το καυστικό υγρό δεν ήρθε σε επαφή με το δέρμα του. «Αμα δείτε το κουστούμι μου θα το καταλάβετε» υπογραμμίζει. Μάλιστα τονίζει πως αρχικά κανένας δεν κατάλαβε πως το υγρό με το οποίο τους ράντιζε ήταν καυστικό, μέχρι που «ο τόπος γέμισε με αίματα και καμένα ράσα»

Ο κ. Τζήκας τονίζει στο ethnos.gr, πως ο δράστης ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως το δικαστήριο ήταν προκατειλημμένο απέναντί του και συγκεκριμένα πως τους είχε μιλήσει ο μητροπολίτης Βέροιας.

«Kαθόμουν ακριβώς πίσω από τον κατηγορούμενο ιερέα και βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία. Μπροστά μας ήταν οι συνοδικοι μητροπολίτες. Η αίθουσα ήταν μεγάλη. Ξαφνικά (ο δράστης) σηκώθηκε και άνοιξε μια μεγάλη τσάντα που είχε και έβγαλε δυο μεγάλα κόκκινα δοχεία. Φώναξε στους μητροπολίτες “είστε μιλημένοι από τον Βέροιας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;” Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη», ανέφερε ο δικηγόρος του δράστη και στη συνέχεια περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επίθεση σημειώνοντας πως στην αρχή όλοι οι παρευρισκόμενοι νόμιζαν πως τους ρίχνει νερό.

whatsapp_image_2021-06-23_at_22.22.22.jpeg
whatsapp_image_2021-06-23_at_22.35.31.jpeg

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria