Καστοριά: Συναγερμοί και κάμερες για τις αρκούδες - OlaDeka

Καστοριά: Συναγερμοί και κάμερες για τις αρκούδες

Η λήψη μέτρων για την απώθηση των αρκούδων από τις κατοικημένες περιοχές, αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές, της Π.Ε. Καστοριάς.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα πρόσφατα περιστατικά προσέγγισης αρκούδας στις περιοχές «Πέτρα» της Τ.Κ. Καστοριάς και «Όαση» της Τ.Κ. Αμπελοκήπων, αλλά και  όλες οι καταγεγραμμένες προσεγγίσεις αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές που σημειώθηκαν στην περιοχή, οι ζημιές που προκλήθηκαν και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την αποφυγή επαναπροσέγγισης.

Για τις περιοχές «Πέτρα» και «Όαση» όπου παρουσιάζεται πιο συχνή δραστηριότητα της αρκούδας, το επιχειρησιακό πλάνο των ενεργειών και μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, καθημερινές περιπολίες από τον Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Καστοριάς, αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων απορριμμάτων και ενημέρωση των πολιτών με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων. Οι περιοχές θα τεθούν υπό παρακολούθηση με θερμικές κάμερες και ειδικά καταγραφικά μέσα και επιπλέον, θα  χορηγηθούν τέσσερις αποτρεπτικοί συναγερμοί και θα κατασκευαστούν δυο ηλεκτροφόρες περιφράξεις, στις περιουσίες κατοίκων όπου εμφανίστηκε η αρκούδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει πως στις συγκεκριμένες περιοχές ο κίνδυνος παραμένει, καθώς το ζώο προσεγγίζει τον οικιστικό ιστό προκαλώντας ζημιές σε οικόσιτα ζώα και οπωροφόρα δέντρα (κερασιές), διερχόμενο από τον επαρχιακό δρόμο Κοζάνης-Καστοριάς δημιουργώντας τον επιπρόσθετο κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, έχουν ενταθεί οι περιπολίες της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς και του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς.

Συστήνεται σε όλους του κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο και αν αντιληφθούν την παρουσία αρκούδας να ειδοποιήσουν αμέσως τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καλώντας στο 24670-24977 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria