Καστοριά - Σάκης Ευαγγέλου: Τα πρόστιμα δεν βοηθούν - «Ο έχων λεφτά μπορεί να ρυπαίνει»… - OlaDeka

Καστοριά – Σάκης Ευαγγέλου: Τα πρόστιμα δεν βοηθούν – «Ο έχων λεφτά μπορεί να ρυπαίνει»…

Αποτελέσμα αναλύσεων για ολικό χρώμιο: 45410 μg/l με όριο 2500 μg/l !!!

Το αφήνω εδώ να υπάρχει:

Η επαναλαμβανόμενη επιβολή προστίμων σε ανάλογες περιπτώσεις παραβάσεων δεν φαίνεται να δίνει οριστική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας, με πολλές προεκτάσεις και κρίσιμης σημασίας επιπτώσεις, που αγγίζουν θέματα δημόσιας υγείας.

Γι’ αυτό προτείνεται:

Αρχικά, το συγκεκριμένο πρόστιμο να διπλασιαστεί και να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον ρυπαίνοντα για συμμόρφωση, προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την εφεξής διασφάλιση της επεξεργασίας των επιβαρυμένων αποβλήτων και τον υποβιβασμό τους με την απόκτηση χαρακτηριστικών αστικών λυμάτων, χωρίς υπερβάσεις σε βαρέα μέταλλα κ.λπ., πριν εισέλθουν στον βιολογικό σταθμό. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να επιβληθεί αποκοπή των επιβαρυμένων αποβλήτων από τον βιολογικό σταθμό.

Για την αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων στο μέλλον, προτείνεται:

• επιβολή προστίμου στον ρυπαίνοντα αποκλειστικά κατά την πρώτη διαπίστωση παράβασης,

• καθορισμός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος στο οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στον ρυπαίνοντα να συμμορφώνεται με τους προβλεπόμενους όρους διοχέτευσης αποβλήτων στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και

• σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ρυπαίνοντα, να προβλέπεται η αποκοπή του συστήματος διοχέτευσης αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Διαφορετικά, «ο έχων λεφτά μπορεί να ρυπαίνει»…

Περισσότερα στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καστοριάς: https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A9%CE%A68%CE%9C%CE%A9%CE…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria