Καστοριά: Έρχονται κατ΄εξαίρεση αποζημιώσεις από τον κρατικό κορβανά σε όλα τα παγετόπληκτα - OlaDeka

Καστοριά: Έρχονται κατ΄εξαίρεση αποζημιώσεις από τον κρατικό κορβανά σε όλα τα παγετόπληκτα

Έπειτα από εισήγηση του προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, πέρασε την Δευτέρα 31 Μαΐου στο ΔΣ του Οργανισμού

Στο ΔΣ του ΕΛΓΑ τέθηκε το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου 2021, το ζήτημα των πρόσφατων παγετών και των ζημιών στις καλλιέργειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρασε τελικά η πρόταση να αποζημιωθούν και οι ποικιλίες – κατηγορίες προϊόντων που επλήγησαν από τους πρόσφατους παγετούς, άσχετα αν καλύπτονται ή όχι από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρήστος Γιαννακάκης, τονίζοντάς μας πως το ΔΣ του Οργανισμού συζήτησε για όσες ποικιλίες δεν καλύπτονταν από τον Κανονισμό, και για τις οποίες συνεπώς δεν είχαν γίνει αναγγελίες, και αποφάσισε τελικώς πως θα γίνουν δεκτές δηλώσεις ζημιών με εκτιμητικούς όρους ΕΛΓΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις θα γίνουν εξατομικευμένα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν από τον κρατικό κορβανά.

Η απόφαση αυτή είναι προφανώς επωφελής για όλους τους αγρότες, μεταξύ των οποίων κερασοπαραγωγούς, μηλοπαραγωγούς Καστοριάς, αμυγδαλοπαραγωγούς, ελαιοπαραγωγούς κ.λπ., των οποίων οι εκμεταλλεύσεις είχαν υποστεί ζημιά από τους παγετούς, πλην όμως δεν καλύπτονταν στο στάδιο που ήταν οι καλλιέργειές τους, από τον υφιστάμενο Κανονισμό.

Μπίκας Αλέξανδρος

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria