Καπραβέλος: Εάν έρθει τέταρτο κύμα που θα επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα, θα έχουμε μεγάλη καταστροφή - OlaDeka

Καπραβέλος: Εάν έρθει τέταρτο κύμα που θα επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα, θα έχουμε μεγάλη καταστροφή

“Μεγάλη καταστροφή” βλέπει ο Νίκος Καπραβέλος σε περίπτωση που έρθει τέταρτο κύμα και επικρατεί η ινδική μετάλλαξη. Τι είπε για όσους δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο.Για ένα πιθανό τέταρτο κύμα κορονοϊού, που θα οφείλεται και στη μετάλλαξη Δέλτα, το φθινόπωρο μίλησε σήμερα και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.«Το εμβόλιο προετοιμάζει την άμυνα του οργανισμού να αντιμετωπίσει αυτό τον καταραμένο ιό, με απλά λόγια. Αυτοί που θα εμβολιαστούν θα προφυλαχθούν. Είναι μια μέθοδος πρόληψης ενός θανατηφόρου ιού» τόνισε αρχικά ο κ. Καπραβέλος.Όπως επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε περίπτωση τέταρτου κύματος που θα επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη «και εμείς είμαστε ανεμβολίαστοι», «θα υπάρξει πολύ μεγάλη καταστροφή».

«Εάν πάμε στο τέταρτο κύμα Οκτώβρη, Νοέμβρη και είναι η ινδική μετάλλαξη μπροστά μας, που θα επικρατήσει, και εμείς το 50% του πληθυσμού μας είναι ανεμβολίαστοι, θα έχουμε καταστροφή, δεν θα μιλάμε για υγειονομική κρίση, θα μιλάμε για εθνική κρίση» είπε συγκεκριμένα.

Επίσης, διευκρίνισε πως όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό έχουν υψηλότατη προστασία έναντι όλων των μεταλλάξεων για να μην πάθει σοβαρή νόσο ή να χάσει τη ζωή του. Όμως, δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στη νόσηση.

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως με τις μεταλλάξεις και οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν τον ιό.

Τέλος, προειδοποίησε πως η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει και τα παιδιά και για αυτό πολλές χώρες, όπως το Ισραήλ και η Αμερική, μιλούν για εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria