Επίθεση με βιτριόλι: Σε σοβαρή κατάσταση τρεις από τους επτά Μητροπολίτες μετά από επίθεση ιερομόναχου - OlaDeka

Επίθεση με βιτριόλι: Σε σοβαρή κατάσταση τρεις από τους επτά Μητροπολίτες μετά από επίθεση ιερομόναχου

Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης – 10 οι τραυματίες από την επίθεση

Ένας ιερομόναχος, ο οποίος παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εσχάτως δε σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη με θύμα επτά Μητροπολίτες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

Ο ιερομόναχος είχε σε 1ο βαθμό καθαιρεθεί και σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Αίφνης, ο ιερομόναχος, που όπως απεδείχθη κουβαλούσε πάνω του βιτριόλι, το έβγαλε από την τσέπη του και το έριξε στα πρόσωπα επτά Μητροπολιτών.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κηφισίας, Γλυφάδας, Κασσανδρείας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης. Μάλιστα, τρεις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο δράστης συνελήφθη.

Εκτάκτως ο Κικίλιας στο Λαϊκό

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Συνοδικό Δικαστήριο συνεδρίαζε  στο 2ο όροφο της Μονής με θέμα την καθαίρεση ενός Ιερέα, σε δεύτερο βαθμό. Ο προς καθαίρεση ιερέας είχε καταφέρει να περάσει μέσα στο χώρο της συνεδρίασης δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό τα οποία, όταν άκουσε την αρνητική για αυτόν απόφαση του Συνοδικό Δικαστήριο, εκτόξευσε προς τους παρευρισκόμενους.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πράξη εκδίκησης και απελπισίας η επίθεση κατά των Μητροπολιτών»

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την επίθεση κατά 7 Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη από άλλο ιερέα με βιτριόλι, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πράξη εκδικητικότητας.

«Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του. Στην απελπισία του και στην εκδικητικότητα του είχε εφοδιαστεί με βιτριόλι και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά ιερείς έχουν πάθει εγκαύματα, αλλά μικρότερα άλλα μεγαλύτερα και πιστεύω με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και του υπουργού μας θα πάει καλύτερα. Είναι πρωτόγνωρά φαινόμενα αυτά και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και προλάβαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά με τη φροντίδα των γιατρών μας θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται ηρεμία από όλους η κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιερώνυμος.

Πηγή

Ο Θ. Κ., φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας orthodoxtimes.gr, ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι προς τους συνοδικούς Μητροπολίτες.

Οιερέας φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε αναμειχθεί σε υπόθεση ναρκωτικών.

Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του.

Ο δράστης έφερε μαζί του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, την οποία και έριξε προς τους Μητροπολίτες.

Τα πρώτα λόγια του δράστη

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

Ποιος είναι ο ιερέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο εν λόγω ιερέας είναι Σερραϊκής καταγωγής.

Είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο “η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα”, όπως αναφέρει το δημοσιευμα και προσθέτει: Πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο “ειρηνικής” διευθέτησης του θέματος.

Ιερέας - Μονή Πετράκη

Σε ότι αφορά τα ναρκωτικά που είχαν βρεθει πάνω του, είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκε σε μια στιγμή αδυναμίας Επίσης, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο, ενώ ενορίτες του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες.

Ο υπό καθαίρεση ιερέας -σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες- είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολη του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria