Εντελώς δωρεάν η αναβάθμιση σε Windows 11 μόνο για χρήστες Windows 10 - OlaDeka

Εντελώς δωρεάν η αναβάθμιση σε Windows 11 μόνο για χρήστες Windows 10

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την επερχόμενη αναβάθμιση.

Η Microsoft προχώρησε πριν λίγη ώρα στα επίσημα αποκαλυπτήρια των Windows 11, τα οποία φέρνουν νέο σχεδιασμό αλλά και πολλές νέες λειτουργίες. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η αναβάθμιση θα δοθεί χωρίς καμία χρέωση για χρήστες Windows 10, οι οποίοι με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ξεπερνούν το 1.3 δισεκατομμύρια. Επιπλέον η αναβάθμιση θα είναι δυνατή μέσω του Windows Update, όπως ισχύει μέχρι σήμερα για όλες τις ενημερώσεις των Windows 10.

Αντίστοιχη κίνηση αν και για περιορισμένο χρονικό διάστημα είχε κάνει η Microsoft πριν 6 χρόνια με την κυκλοφορία των Windows 10, τα οποία μπορούσαν να εγκαταστήσουν δωρεάν όσοι διέθεταν ενεργή άδεια Windows 7 και Windows 8. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στον επίσημο ιστότοπο, η Microsoft δίνει να εννοηθεί ότι η δωρεάν αναβάθμιση αποτελεί ένας είδος προσφορά η οποία μπορεί να καταργηθεί στο μέλλον όμως σε κάθε περίπτωση θα έχει «τουλάχιστον 1 χρόνο διάρκεια».

Στη σημερινή παρουσίαση η Microsoft ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός υπολογιστή που θα μπορεί να τρέχει τη νέα γενιά των Windows είναι τα εξής:

  • επεξεργαστής 64-bit στο 1GHz τουλάχιστον με 2 ή περισσότερους πυρήνες
  • 4GB RAM
  • 64 GB διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος
  • συμβατότητα με UEFI, Secure Boot και με TPM 2.0 
  • οθόνη 9 ιντσών
  • ανάλυση 1366 x 768
  • συμβατή κάρτα γραφικών DirectX 12 / WWDM 2.x

Για να δείτε αν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή PC Health η οποία δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η τελική έκδοση των νέων Windows 11 αναμένεται την εορταστική περίοδο στο τέλος της χρονιάς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria