Εκδήλωση-ενημέρωση στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή μας - OlaDeka

Εκδήλωση-ενημέρωση στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή μας

Ομιλητές θα είναι επιστήμονες, άνθρωποι που έχουν μελετήσει και έχουν άποψη για το θέμα – Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας 

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου ώρα 8 το βράδυ, οργανώνεται στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, συζήτηση – ενημέρωση των κατοίκων όσον αφορά το θέμα της εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ (Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας), στην περιοχή μας, προκειμένου αυτοί να λάβουν μια σφαιρική εικόνα του θέματος ώστε να αποκτήσουν άποψη γι αυτό.
Ομιλητές θα είναι επιστήμονες, άνθρωποι που έχουν μελετήσει και έχουν άποψη για το θέμα ο καθείς από την πλευρά του.
– Γιώργος Μερτζάνης Δρ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ /Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΚΑΛΛΙΣΤΩ, (Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και την Φύση).
– Νίκος Γιαννάκης βιολόγος , πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών
– Όλγα Αλεξάνδρου από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών
– Στέφανος Πράσσος
– Νίκος Παναγιωτόπουλος μέλος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, του Αρκτούρου και της Ορνιθολογικής Εταιρείας.
– Χρήστος Τόσκος μέλος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και της Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Ο Πλανήτης των Ανθρώπων» ένα ντοκιμαντέρ του Jeff Gibbs, σε παραγωγή του Michael Moore,
– Θέλουμε αειφόρο βιώσιμη προοπτική σε έναν τουρισμό ήπιας μορφής που λαμβάνει υπ΄ όψιν και σέβεται τους ανθρώπους, τον τόπο, την Φύση, τον Πολιτισμό, την ιστορία, την μνήμη, με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό και την δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών που θα αναδεικνύουν την Φύση, τον Πολιτισμό, την αγροδιατροφή και θα στηρίζει την κτηνοτροφία και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες, οι οποίες είναι η μόνη βιώσιμη προοπτική για να ανακάμψουν οι ανθρώπινοι πληθυσμοί και να συμβάλλει η κάθε περιοχή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην εθνική οικονομία
 Αρνούμαστε να ορίζεται η ζωή μας ανάλογα με τις αρπακτικές ορέξεις την βάρβαρη και άναρχη επέλαση κερδοσκόπων μεγάλων εταιρειών, οι οποίες με πρόσχημα την «πράσινη» ανάπτυξη, όχημα τις επιδοτήσεις που μοιράζονται αφειδώς, ισοπεδώνουν κυριολεκτικά κορυφογραμμές προκειμένου να εγκαταστήσουν αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να υπολογίζουν προστατευόμενες περιοχές, φυσικά υπέροχα τοπία, βιοτόπους, κανένα άλλο είδος λες και είμαστε μόνοι σε αυτή την γη.
Απειλούν ακόμα και αυτή την ίδια την επιβίωση των τοπικών κοινωνιών.
– Θέλουμε να στηρίζονται προτάσεις που ενισχύουν και αναδεικνύουν την φύση και όχι εκείνες που την καταστρέφουν.
– Θέλουμε για τα παιδιά μας να μείνει ανέγγιχτη. Να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν έτσι όπως μοναδικά υπάρχει και όχι κατεστραμμένη άπαξ και διαπαντός χωρίς περιθώρια να ανακάμψει..
Ως ένα αγνό, ανόθευτο κομμάτι γης που κράτησε χρόνια τους ανθρώπους στην αγκαλιά του, τους έθρεψε κι εκείνοι τον τραγούδησαν, τους έκρυψε στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και χορέψανε για χάρη του την λευτεριά, ζυμώθηκαν τα όνειρά τους με αυτόν γίνανε ένα κι απλώθηκαν να φτιάξουν τα μεράκια τους. Γιατί τότε αυτά κρατούσαν τους ανθρώπους στην ζωή.
Τα μεράκια τους. Τώρα όλα αυτά τα βαφτίζουμε Πολιτισμός.

Δίκτυο Πολιτών ν. Καστοριάς Ενάντια στην Καταστροφή της Φύσης και του Πολιτισμού μας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria