Γάμοι 2021: Στο καθιστό, με μουσική χωρίς χορό - OlaDeka

Γάμοι 2021: Στο καθιστό, με μουσική χωρίς χορό

Αλλαγές στα μέτρα ισχύουν από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου. Πότε αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων σε γάμους και δεξιώσεις και τι ισχύει με την μουσική. 

Για τη χαλάρωση των μέτρων, την επαναφορά της μουσικής και την αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις όπως στους γάμους και στις βαφτίσεις μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής.

«Το κάθε τι έχει νόημα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 01.30 έως 05.00 λήγει τέλος του μήνα. Αυτή την στιγμή οι λοιμοξιολόγοι μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

«Από 1ης Ιουλίου οι λοιμοξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες, με ροτόντες των 8 ατόμων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης, ενώ μιλώντας για τους γάμους διευκρίνισε ότι οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Θυμίζουμε πως από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτέινεται κατά μία ώρα και πηγαίνει στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι την 1η Ιουλίου που εκτός απροόπτου θα καραργηθεί. Ακόμη, θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Επίσης, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria