Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς - OlaDeka

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς

Μια ακόμη σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Για ακόμη μια φορά οι κύριοι μαχητές της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του δημόσιου σχολείου είναι οι εκπαιδευτικοί. Εν μέσω πανδημίας με τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στα σχολεία εξαιτίας των έκτακτων απουσιών λόγω covid-19, αποδείχτηκαν οι κύριοι υποστηρικτές του δημόσιου σχολείου. Απώτερος στόχος ένα καλύτερο αύριο για τους μαθητές μας!

Το υπουργείο από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζει επιφανειακά την εκπαίδευση στο σύνολό της. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν μερίμνησαν για τις έκτακτες ανάγκες, που προέκυψαν στις σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσουν ενδοσχολικά όσα προβλήματα προέκυψαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έτσι, όταν δεν προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοι και δεν μειώνεται η αναλογία μαθητών – εκπαιδευτικών, τα προβλήματα δε λύνονται. Ακόμα, η αριθμητική μόνο παρακολούθηση μέσω του my school δε δίνει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα.

Τα εργασιακά μας δικαιώματα και η εξασφάλιση του διδακτικού μας ωραρίου έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες.

Καλούμε:

  • το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσει τα σχολεία και να διασφαλίσει την υγεία όλων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς και να υπάρχει ευελιξία στις προσλήψεις σε κενά που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες λόγω covid-19
  • τον Δ/ντή Π.Ε. Ν.Καστοριάς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας να προβλέπουν στον προγραμματισμό τους και να προλαμβάνουν τις πιθανές ανάγκες που θα προκύπτουν, ώστε να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και να λειτουργούν ως αρωγοί των εκπαιδευτικών και μαθητών της περιφέρειάς τους.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες να απευθύνονται στον Σύλλογο όταν αισθάνονται ότι καταπατούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα είτε αυτό αφορά το ωράριο είτε τις άδειες είτε οποιοδήποτε άλλο θέμα και να ζητούν όταν τους ανατίθεται οποιαδήποτε ενέργεια αυτό να γίνεται εγγράφως και όχι προφορικώς.

Με πνεύμα συνεργασίας, σεβασμού και αλληλοκατανόησης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας

Βόλτση Αγγελική                           Κώστα Θάλεια

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria