Έγινε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Thessaloniki TechLab - OlaDeka

Έγινε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Thessaloniki TechLab

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Thessaloniki TechLab που πρόκειται να εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, έγινε χθες με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και του ιδρυτή της EduAct, Κώστα Βασιλείου.

Το Thessaloniki TechLab θα αποτελέσει τη νέα “Αμερικανική Γωνιά στην Ελλάδα” – υπάρχουν ήδη άλλες πέντε – και θα εγκατασταθεί στους χώρους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, οι οποίοι θα επανασχεδιαστούν και θα διαμορφωθούν βάσει των κατάλληλων προδιαγραφών τους επόμενους μήνες.

Όλες οι Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces) είναι χώροι πολυμέσων που διδάσκουν στη νεολαία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) δεξιότητες. Τα American Spaces λειτουργούν ως πλατφόρμες προώθησης ενός από τους βασικούς σκοπούς της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής στην Ελλάδα που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων ενισχύοντας τα πρόγραμματα τεχνολογίας.

Στη βάση αυτή επιλέχθηκε και η EduAct η οποία από το 2013, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι πρόκειται για την έκτη «αμερικανική γωνιά» στην Ελλάδα αλλά κατά κάποιον τρόπο για την πιο συναρπαστική «καθώς αποτυπώνει όλα όσα έχουμε κάνει οικοδομώντας πάνω στα θεμέλια της ΔΕΘ 2018, στηρίζοντας την ανάδυση της πόλης ως έναν σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria