Άρση μέτρων: Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους – Εντός της ημέρας η απόφαση, λέει η Πελώνη - OlaDeka

Άρση μέτρων: Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους – Εντός της ημέρας η απόφαση, λέει η Πελώνη

Πάντως, όπως είπε η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών – Τι είπε για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αποφάσεις εντός της ημέρας σχετικά με το τέλος της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πελώνη για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους: Εντός της ημέρας οι αποφάσεις

Η κ. Πελώνη σημείωσε πως για την εφαρμογή της απόφασης, η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ διευκρίνισε πως αυτή θα αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ. Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή.»

Η κα Πελώνη εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα.»

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά. Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Οι σκέψεις των ειδικών

Όπως μετέδωσε το ethnos.gr, σύμφωνα με τις εισηγήσεις αλλά και τα ερωτήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση στους επιστήμονες, το ζήτημα είναι εάν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου κι αν θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη. 

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών σχετικά με το αν θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως μόνο στους εμβολιασμένους καθότι ο έλεγχος κρίνεται εξαιρετικά δύσκολος. Άλλωστε ο φόβος είναι μην δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές. 

Αυστηρή σύσταση

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί θα συμφωνήσουν να απελευθερωθούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου αλλά με αυστηρή σύσταση να χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει συνωστισμός. Πιθανό θεωρείται ότι λόγω και του αιτήματος της κυβέρνησης να δοθεί τελικώς το πράσινο φως μόνο για τους εμβολιασμένους, έστω κι αν κάποια μέλη της επιτροπής έχουν αντιρρήσεις. 

Εξάλλου ήδη έχουν αρχίσει τα προνόμια για τους εμβολιασμένους ανεξάρτητα εάν η κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη. Είναι ενδεικτικό ότι στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα μπορούν να αθλούνται μόνο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά παραμένει άγνωστο πως, ποιοι και με ποια ιδιότητα ελέγχουν τους επισκέπτες των γυμναστηρίων για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria