Oι κάτοικοι του Νυμφαίου σταμάτησαν σκαπτικά μηχανήματα εταιρείας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών - OlaDeka

Oι κάτοικοι του Νυμφαίου σταμάτησαν σκαπτικά μηχανήματα εταιρείας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Τ.Κ. Νυμφαίου του Δήμου Αμυνταίου στην παρουσία μηχανημάτων για τη τοποθέτηση εννέα ανεμογεννητριών σε περιοχή Natura του ορεινού όγκου του Νυμφαίου. Οι κάτοικοι μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα προκειμένου να αποτρέψουν την διέλευσή τους από το χωριό στο βουνό.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο ιδιοκτήτης παραδοσιακού ξενώνα της περιοχής Γιάννης Ιατρίδης ανέφερε πως “δεν είμαστε κατά των ανεμογεννητριών της ‘πράσινης’ Ανάπτυξης αλλά κατά της άναρχης τοποθέτησής τους και ειδικά σε περιοχές natura όπως εδώ στο Νυμφαίο. Ο κ. Μπουτάρης και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατέθεσαν ήδη ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την ακύρωση της άδειας τοποθέτησης των ανεμογεννητριών, έτσι ώστε να σταματήσουν οι εργασίες έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση”.
Σημείωσε δε ότι “θα μείνουμε όλοι μαζί μπροστά από τα μηχανήματα ώσπου να τα πάρουν από εδώ και να σταματήσουν οι εργασίες”.

Ο συγκεντρωμένοι μάλιστα αναφέρουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ κι ένα περίεργο περιστατικό για το οποίο όπως σημειώνουν «χρήζει διερεύνησης από τον ΕΟΤ». Δηλώνουν ότι στο σημείο της κινητοποίησης τους εμφανίστηκε κατά δήλωσή της υπάλληλος του ΕΟΤ από το γραφείο του Οργανισμού στην Κοζάνη, προσκομίζοντας έγραφα για το νόμιμο των ενεργειών και εργασιών που επιθυμεί να προβεί η εταιρία, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους να αποχωρήσουν άμεσα από το σημείο. Προς στιγμήν όπως ανέφερε ο κ. Ιατρίδης «ανέβηκαν οι τόνοι», με τους κατοίκους να αναφέρουν το περιστατικό στην αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού αλλά και του υπουργείου Τουρισμού, ενώ ζητήθηκε από την συγκεκριμένη κυρία να εξηγήσει «πως από υπάλληλος του ΕΟΤ βρίσκεται στην θέση να εκπροσωπεί ιδιωτική εταιρία που θέλει να καταστρέψει το δάσος του Νυμφαίου με την κατασκευή του Αιολικού πάρκου».

Τέλος ο κ. Ιατρίδης ανέφερε ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παλαιός κάτοικος του Νυμφαίου Γιάννης Μπουτάρης ηγείται όχι μόνο της προσπάθειας που ξεκίνησαν οι κάτοικοι με το μπλόκο στα μηχανήματα της Εταιρίας, αλλά και τον δικαστικό αγώνα που ξεκινά με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και την ανάκληση της άδειας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Στο σημείο βρίσκονται και δύο περιπολικά της αστυνομίας από το Αμύνταιο.

Σπυρος Κουταβας

ΕΡΤ – ΑΠΕ

Photo – oladeka.com

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria