Χειρότερο από Covid! - OlaDeka

Χειρότερο από Covid!

Φρικτές βιομηχανίες κρέατος στουμπώνουν τα ζώα με πανίσχυρα αντιβιοτικά, δημιουργώντας έτσι νέα ανθεκτικά σούπερ-μικρόβια που υπολογίζεται ότι θα σκοτώνουν 10 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο μέχρι το 2050! Αν όμως καταφέρουμε τα McDonald’s να σταματήσουν την κατάχρηση των αντιβιοτικών, το μέγεθος της εταιρείας είναι τόσο τεράστιο που μπορεί να κατευθύνει την παγκόσμια παραγωγή κρέατος προς ένα βιωσιμότερο μοντέλο — βάζοντας φρένο στα σούπερ-μικρόβια. Τα McDonald’s αποφασίζουν αυτήν τη στιγμή… Ας τους πιέσουμε τώρα για να αποτρέψουμε την επόμενη πανδημία και να βοηθήσουμε εκατομμύρια βασανισμένα ζώα — υπόγραψε και διάδωσέ το!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ!
Αγαπητές φίλες και φίλοι,Κάθε χρόνο 70 δισ. ζώα εκτρέφονται σε φρικτές βιομηχανίες κρέατος — όπου τα στουμπώνουν με πανίσχυρα αντιβιοτικά για να επιβιώσουν τις ελεεινές συνθήκες και να μεγαλώσουν γρηγορότερα.

Είναι κόλαση για τα ζώα — αλλά παράδεισος για τα μικρόβια όπου μεταλλάσσονται, πολλαπλασιάζονται και μεταπηδούν στον άνθρωπο. Ήδη 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από λοιμώξεις που δεν τις πιάνουν πια τα φάρμακα. Κι οι επιστήμονες υπολογίζουν πως οι θάνατοι θα φτάσουν τα 10 εκατομμύρια τον χρόνο μέχρι το 2050.

Όμως σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να βάλουμε φρένο στα σούπερ-μικρόβια.

Τα McDonald’s είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής μοσχαρίσιου κρέατος στον κόσμο — κι αυτήν τη στιγμή εξετάζουν τη νέα πολιτική τους για τη χρήση αντιβιοτικών. Αν καταφέρουμε τα McDonald’s να τα καταργήσουν, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή κρέατος, φέρνοντάς μας πιο κοντά σε μια πιο βιώσιμη κι ασφαλή κτηνοτροφία.

Βοήθησε να νικήσουμε! Το ευαίσθητο σημείο των McDonald’s είναι η δημόσια εικόνα τους — γι’ αυτό αν εκατομμύρια από εμάς ενώσουμε τώρα τις φωνές μας, μπορούμε να κάνουμε τον κολοσσό του κρέατος να σταματήσει την κατάχρηση των αντιβιοτικών, και να βοηθήσουμε να αποτραπεί η επόμενη πανδημία σούπερ-μικροβίων. Υπόγραψε και διάδωσέ το σήμερα:
McDonald’s: Όχι αντιβιοτικά στο κρέας!
Το μοντέλο της κρεατοβιομηχανίας που βασίζεται στη γρήγορη παραγωγή φτηνού κρέατος, απαιτεί τα ζώα να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, σε ανθυγιεινές συνθήκες στις οποίες μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τεράστιες ποσότητες αντιβιοτικών. Ήδη το 70% της παγκόσμιας παραγωγής αντιβιοτικών καταναλώνεται απ’ την κτηνοτροφία!

Ως αποτέλεσμα, παθογόνα μικρόβια αναπτύσσουν ανθεκτικότητα και μεταλλάσσονται σε επικίνδυνα σούπερ-μικρόβια που δεν τα πιάνουν ούτε και τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Επιστήμονες κι ειδικοί στη δημόσια υγεία φωνάζουν ότι εκατομμύρια ζωές κινδυνεύουν.

Για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τη φύση, πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος, αλλά και τη χρήση αντιβιοτικών στα ζώα. Αυτό επίσης θα ανάγκαζε τους παραγωγούς να εκτρέφουν τα βοοειδή σε καλύτερες, πιο υγιείς συνθήκες. Τα McDonald’s αυτή τη στιγμή συζητούν τη νέα πολιτική τους για τα αντιβιοτικά στα βοοειδή κι αν εκατομμύρια από εμάς ενώσουμε τώρα τις φωνές μας, μπορούμε να κάνουμε τον κολοσσό του κρέατος να αναλάβει τις ευθύνες του και να θέσει νέα, υψηλά πρότυπα για ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή.

Έχει ξαναγίνει. Μετά από μαζική δημόσια πίεση, τα McDonald’s το 2016 απαγόρευσαν τη χρήση αντιβιοτικών στα κοτόπουλά τους, ξεκινώντας έτσι αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη τη βιομηχανία. Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε! 
Υπόγραψε και διάδωσέ το:McDonald’s: Όχι αντιβιοτικά στο κρέας!Η πανδημία του κορονοϊού απέδειξε ξανά πόσο αλληλένδετες κι ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες στις κοινωνίες μας, κάνοντάς μας να εκτιμήσουμε ξανά τη φύση και τα οικοσυστήματα που συντηρούν τη ζωή στη Γη. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία να αποτρέψουμε μια νέα πανδημία — αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, την προστασία των ζώων και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία κρέατος. Βοήθησε να νικήσουμε — για τον κόσμο που ονειρευόμαστε!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Mike, Marie, Anneke, Marta, Marie, Σπύρος, Luis, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria