Τσαβούσογλου: «Θα συναντηθώ με μέλη της τουρκικής μειονότητας - Θετική η ατζέντα της επίσκεψης» - OlaDeka

Τσαβούσογλου: «Θα συναντηθώ με μέλη της τουρκικής μειονότητας – Θετική η ατζέντα της επίσκεψης»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιδιωτική επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη

«Πηγαίνω στην Ελλάδα με θετική ατζέντα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία. «Τους υποδεχτήκαμε θετικά, και περιμένουμε την ίδια προσέγγιση από την άλλη πλευρά». πρόσθεσε.

Από την άλλη, στην πρώτη του ανάρτηση από ελληνικό έδαφος, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε τα περί τουρκικής μειονότητας:  «Θα συναντηθώ στη Θράκη με μέλη της τουρκικής μειονότητας», υποστηρίζει

image_72192707_2.jpg
ethnos.gr

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στις 11 το πρωί της Κυριακής ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πέρασε την πόρτα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Ακολούθησε συνάντηση του Τούρκου Υπ.Εξ. με παράγοντες της μειονότητας και τους δύο ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.  Αχμέ Μετέ και Ιμπραήμ Σερήφ αντίστοιχα. Μετά  οδηγήθηκε προς το  μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή το οποίο είχε επισκεφτεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν είχε έρθει στη Θράκη το 2017.

Σόου Τούρκων δημοσιογράφων

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με 30 μαθητές και καθηγητες της μειονότητας, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων στο μειονοτικό σχολείο. Οι Τούρκοι. Δημοσιογράφοι κάλυψαν αποκλειστικά την επίσκεψη στο σχολείο. Δεν άφησαν τους Έλληνες δημοσιογράφους να μπουν μέσα.

Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή
Από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή / ethnos.gr
Τσαβούσογλου σε μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή
Επίσκεψη Τσαβούσογλου σε μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή / ethnos.gr
μειονοτικό σχολείο Κομοτηνή
Ο Τσαβούσογλου στο μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή / ethnos.gr

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών  αναμένεται να παρακαθήσει σε γεύμα με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» σε ταβέρνα στο χωριό Θάμνα Ροδόπης. Το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου στη Θράκη θα κλείσει με επίσκεψη στον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ στις 17:00.

image_50458625.jpg
ethnos.gr


Ο Αχμέτ Σαδίκ υπήρξε βουλευτής Ροδόπης και ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ. Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή. Στις 18.00 θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria