Σύλλογος Διαβητικών Ν. Καστοριάς: «Βάζουμε τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2» - OlaDeka

Σύλλογος Διαβητικών Ν. Καστοριάς: «Βάζουμε τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2»

Ξεκινά σήμερα το νέο, εξειδικευμένο, on-line παιχνίδι γνώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, διαθέσιμο ήδη στην εφαρμογή Diabetes Quiz Academy της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» που ξεκίνησε το 2019 με ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων, πήρε το 2020 ψηφιακή μορφή. Στην ουσία διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω της ψηφιακής εφαρμογήςDiabetes Quiz Academy, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους παίκτες. Η επιτυχία και αυτής της προσπάθειας άνοιξε τον δρόμο για τις νέες εκπαιδευτικές δράσεις που ξεκινούν σήμερα.

«Επιμένουμε ψηφιακά γιατί πιστεύουμε πως αυτό είναι το μέλλον, αυτό θα ταιριάζει σε ολοένα και ευρύτερα κοινά, ενώ η συγκέντρωση και η αξιολόγηση μεγάλου όγκου στατιστικών δεδομένων από το παιχνίδι θα βοηθάει τόσο εμάς όσο και την επιστημονική κοινότητα να εξελισσόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Μετά την επιτυχία της εφαρμογής, πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω, εξειδικεύοντας τα παιχνίδια και την προσπάθειά μας. Έτσι, δημιουργήσαμε και υλοποιούμε δύο νέα παιχνίδια, ένα ειδικά για τον Διαβήτη Τύπου 2 που ξεκινά σήμερα, κι ένα στοχευμένο στον Διαβήτη Τύπου 1 που θα τρέξει στις αρχές Ιουνίου».

Το «Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2», που ξεκινά σήμερα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Κατά τη διάρκεια της πρώτης (17-21 Μαΐου) οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν στο κινητό ή το tablet τους εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 και στη συνέχεια θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών συναφείς με το εκπαιδευτικό υλικό.

Στη δεύτερη φάση (22-30 Μαΐου), οι παίκτες θα παίζουν online ο ένας εναντίον του άλλου και πάλι μέσω quiz γνώσεων σε ερωτήσεις συναφείς με τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Οι παίκτες που θα βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης σε πόντους μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα κερδίσουν δώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

«Η διαδικασία για να μπορέσει κάποιος να παίξει το παιχνίδι είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να είναι προσιτή σε όλους», σχολίασε η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου η οποία περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού αναλυτικά: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος είναι να ακολουθήσει τον σύνδεσμο https://sites.google.com  για να εγγραφεί. Στη συνέχεια πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή Diabetes Quiz Academy από AppStore ή Google Play και μπορεί να παίξει».

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» υλοποιείται με την υποστήριξη χορηγών. Χρυσός Χορηγός της δράσης μας είναι η Roche Diabetes και Αργυρός η Abbott Laboratories. Στους Υποστηρικτές της ενέργειας περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Medtronic, Sanofi, ΒΙΑΝΕΞ, Menarini Diagnostics,ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ και Hemoglobe.

Σύλλογος Διαβητικών Ν.Καστοριάς «Πρόληψη και γνώση»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria