Πυρκαγιά στο Σχίνο: Δύσκολη βραδιά για τους κατοίκους – Πώς ξεκίνησε η φωτιά - OlaDeka

Πυρκαγιά στο Σχίνο: Δύσκολη βραδιά για τους κατοίκους – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Για μία δύσκολη βραδιά προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο Σχίνο Λουτρακίου, ενόσω συνεχίζεται η «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι «όλος ο μηχανισμός τους κράτους είναι στο σημείο», ενώ πρόσθεσε ότι οι πυροσβέστες «δίνουν “μάχη” σε δύσκολες συνθήκες.

pyrkagia-sto-schino-dyskoli-vradia-gia-toys-katoikoys-pos-xekinise-i-fotia0

Μέχρι στιγμής, από την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα από καύση κλαδιών, έχουν καταστραφεί 20.000 στρέμματα πευκοδάσους. Την ίδια ώρα, οι φλόγες έχουν κάψει αρκετές κατοικίες, ενώ έχουν υπάρξει διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών, με την αποστολή sms από το 112.

pyrkagia-sto-schino-dyskoli-vradia-gia-toys-katoikoys-pos-xekinise-i-fotia1

Πρόκειται για τους οικισμούς Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα, Κάτω Πευκενέα και Αιγειρούσες – Ντουράκος. Το πρωί είχαν εκκενωθεί και οι οικισμοί Μάζι, Σπάρτα και Αιγυρούσαι, όπως και οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού – Αγίας Παρασκευής, καθώς οι φλόγες είχαν φθάσει στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

pyrkagia-sto-schino-dyskoli-vradia-gia-toys-katoikoys-pos-xekinise-i-fotia2

Αυτή την ώρα, στο μέτωπο επιχειρούν 182 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 62 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν οκτώ αεροσκάφη, εννέα PZL, ένα σινούκ και δύο ελικόπτερα. Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύονται από υδροφόρες του δήμου και εθελοντές, συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος.

pyrkagia-sto-schino-dyskoli-vradia-gia-toys-katoikoys-pos-xekinise-i-fotia3

Λόγω των έντονων δυτικών ανέμων, ο καπνός από τη φωτιά έχει φθάσει έως τις Κυκλάδες, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα και στην Αθήνα, η οποία έχει καλυφθεί από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Φωτ. AP
pyrkagia-sto-schino-dyskoli-vradia-gia-toys-katoikoys-pos-xekinise-i-fotia4

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria