Μητσοτάκης: Ανοίγει με ασφάλεια ο τουρισμός, αισιοδοξία για ανάκαμψη - OlaDeka

Μητσοτάκης: Ανοίγει με ασφάλεια ο τουρισμός, αισιοδοξία για ανάκαμψη

Εφαρμόζουμε το πράσινο πιστοποιητικό πριν από την Ευρώπη, τονίζει ο πρωθυπουργός, θα γίνονται δεκτοί και οι Ρώσοι που έχουν κάνει το Sputnik. Πρόβλεψη για θεαματική βελτίωση επιδημιολογικών δεδομένων σε ένα μήνα.

Αισιόδοξος για μια πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν από το 2020 εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο των FT, Μπεν Χολ, στο πλαίσιο του συνεδρίου Global Boardroom της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας. Ο πρωθυπουργός εξήγησε πώς θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες μετά τις 15 Μαΐου και έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα επανέρχεται στην κανονικότητα και είναι έτοιμη να προσφέρει και πάλι στους τουρίστες πλήρη ελληνική τουριστική εμπειρία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε με έμφαση ότι βελτιώνεται σημαντικά η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Όπως είπε, είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, ενώ, με τη βοήθεια και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, υπάρχει αισιοδοξία για «θεαματική βελτίωση» μέσα στον επόμενο μήνα.

Σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξει η Ελλάδα για τη νέα τουριστική σεζόν, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα εφαρμόσει νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πράσινο πιστοποιητικό (green pass), που αναμένεται ότι θα τεθεί σε ισχύ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το νωρίτερο στα τέλη Ιουνίου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η χώρα ανοίγει με ασφάλεια και θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί, ή ότι έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ. Ουσιαστικά, όπως είπε, πρόκειται για όσα απαιτούνται και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, τα οποία η Ελλάδα θα εφαρμόσει πρώτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα επιμένει στη θέση της πως θα πρέπει να εισέρχονται στη χώρα επισκέπτες που έχουν κάνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, το οποίο χαρακτήρισε ασφαλές, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ευρωπαϊκές αρχές. «Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα» με το ρωσικό εμβόλιο, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είναι μια μεγάλη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, η Κομισιόν πρότεινε να εισέρχονται μόνο όσοι επισκέπτες έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από την ευρωπαϊκή αρχή.

Η Ελλάδα επανέρχεται σταδιακά σε ένα κανονικό επίπεδο κοινωνικών δραστηριοτήτων, με την επανεκκίνηση του εμπορίου και της εστίασης και ενώ γίνονται 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ώστε πολύ σύντομα σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό να έχει προσφερθεί η δυνατότητα εμβολιασμού, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, προβλέποντας ότι, με αυτά τα δεδομένα, η τουριστική περίοδος θα είναι φέτος πολύ καλύτερη από τον περσινή.

Σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος, τονίζοντας το θετικό αποτύπωμα των μεταρρυθμίσεων και κάνοντας ειδική αναφορά στην προωθούμενη εργασιακή μεταρρύθμιση. «Δεν κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις γιατί κάποιος μας τις ζήτησε. Μπορεί να πει κάποιος ότι θα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση αλλά δεν το βλέπω έτσι. Δεν είμαστε σε φάση λιτότητας αλλά θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά και επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει νέα συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επενδύσεις που φέρνει το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι θα ανέλθουν σε 60 δισ. Για το σχέδιο ανάκαμψης, τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα που το υπέβαλε, περιλαμβάνει 175 έργα και θα προσθέσει μια δύναμη πυρός στην οικονομική πολιτική.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria