Κορεντσίδης - Γκοσλιόπουλος μαζί για το φράγμα Νεστορίου στο ΥΠΑΑΤ - OlaDeka

Κορεντσίδης – Γκοσλιόπουλος μαζί για το φράγμα Νεστορίου στο ΥΠΑΑΤ

Κοινή κάθοδος στην Αθήνα των Δημάρχων Καστοριάς και Νεστορίου για το φράγμα Νεστορίου, που παραμένει σε τέλμα, ενώ αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο του νομού Καστοριάς

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου πραγματοποίησαν την Τρίτη 18 Μαΐου, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος με βασικό θέμα το φράγμα Νεστορίου, όπου επιβλέπουσα αρχή του έργου είναι το συγκεκριμένο Υπουργείο.

Ο κ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης, δεσμεύτηκε ότι εντός δεκαπέντε ημερών θα δοθεί μία οριστική απάντηση από πλευράς Κοινοπραξίας του έργου στις εγγυήσεις που έχει ζητήσει το Υπουργείο για τη συνέχιση των εργασιών. Εφ’ όσον οι εγγυήσεις αυτές κριθούν ότι ικανοποιούν την επιβλέπουσα αρχή του έργου, δηλαδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τότε οι εργασίες ξεκινούν άμεσα. Εάν όχι, τότε το έργο θα ανατεθεί στην άλλη Εταιρεία που μετείχε των σχετικών διαδικασιών για την κατασκευή του έργου, ενώ η τρίτη λύση για την εκ νέου δημοπράτηση του έργου απερρίφθη.

ΟΙ δύο Δήμαρχοι, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι από το πρώτο διάστημα της θητείας τους έχουν μία σημαντική και ουσιαστική συνεργασία, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για μία σειρά άλλων δράσεων και παρεμβάσεων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις δεσμεύσεις του κ. Υφυπουργού, τονίζοντας ότι με συνεχή επαγρύπνηση, στοχευμένη πολιτική πίεση και συλλογική προσπάθεια, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα, όπως και για το φράγμα Νεστορίου, που παραμένει τελματωμένο για πολλά χρόνια, ενώ αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο του νομού Καστοριάς. 

Κοινό Ενημερωτικό Δελτίο

Τετάρτη 19-5-2021

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria