«Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: Στην Αθήνα στις 31 Μαΐου ο τούρκος ΥΠΕΞ - OlaDeka

«Κλείδωσε» η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: Στην Αθήνα στις 31 Μαΐου ο τούρκος ΥΠΕΞ

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις διαρροές από τα ΜΜΕ της γείτονος, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Κλείδωσε η συνάντηση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον έλληνα υπουργό Νίκο Δένδια στην Αθήνα.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις διαρροές από τα ΜΜΕ της γείτονος, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διπλωματικές πηγές πάντως ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Συνάντηση με Μητσοτάκη;

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί μαζί του, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν η συνάντηση θα γίνει στα Χανιά όπως ήθελαν τελευταία δημοσιεύματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria