«Αυτό είναι δικό μου»: Δύο παιδιά συγκρούονται για ένα σπίτι στην Ιερουσαλήμ - OlaDeka

«Αυτό είναι δικό μου»: Δύο παιδιά συγκρούονται για ένα σπίτι στην Ιερουσαλήμ

Η ένταση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Τα δύο 10χρονια αγόρια, ένας Παλαιστίνιος και ένας Εβραίος έποικος, γεμάτα θυμό δείχνουν το ένα στο άλλο το κινητό τους. Τι έχουν φωτογραφίσει; Το σπίτι και την γειτονιά που το καθένα θεωρεί δικό του.

Στη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ιερουσαλήμ Παλαιστίνιοι απειλούνται με έξωση, αφού διεκδικούν τα σπίτια τους έποικοι. Οι διαδηλώσεις και οι αντιδιαδηλώσεις είναι καθημερινές και οι συγκρούσεις δεν λείπουν. Η ακρόαση για την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο άρχισε χθες, αλλά θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

5 ευρωπαϊκές χώρες, οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία καλούν το Ισραήλ να «θέσει τέλος στην πολιτική του της επέκτασης των οικισμών εποίκων του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» τους οποίους και χαρακτηρίζουν παράνομους και να σταματήσει τις εξώσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Το Τελ Αβίβ, όπως επισημαίνουν, πρέπει να υπαναχωρήσει από την απόφασή της να προχωρήσει στην κατασκευή 540 νέων οικιστικών μονάδων στον οικισμό Χαρ Χόμα Ε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που ανοικοδομήθηκε το 1997. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria