Αποχώρησε ο Τσαβούσογλου από το Μαξίμου -Στο ΥΠΕΞ με τα πόδια συνοδεία Δένδια - OlaDeka

Αποχώρησε ο Τσαβούσογλου από το Μαξίμου -Στο ΥΠΕΞ με τα πόδια συνοδεία Δένδια

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών συνόδευσε μέχρι την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, διεπιστώθη αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας». Η συνάντηση κράτησε σχεδόν μια ώρα.

Απόδειξη του καλού κλίματος είναι ότι μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ και ο Νίκος Δένδιας μετέβησαν με τα πόδια στο υπουργείο Εξωτερικών, για να την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και κοινές δηλώσεις.

Στο δρόμο για το ΥΠΕΞ με τα πόδια Δένδιας και Τσαβούσογλου
Στο δρόμο για το ΥΠΕΞ με τα πόδια Δένδιας και Τσαβούσογλου / Φωτογραφία: AP
Στο δρόμο για το ΥΠΕΞ με τα πόδια Δένδιας και Τσαβούσογλου
Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στο δρόμο για το ΥΠΕΞ με τα πόδια Δένδιας και Τσαβούσογλου
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός έφυγε δευτερόλεπτα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού από το ξενοδοχείο του, στο κέντρο της Αθήνας και κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας έφθασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Στο πλατύσκαλο τον υποδέχθηκε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ενώ έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία.

Η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων.

Κατά τις σημερινές συναντήσεις αναμένεται να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Θερμό τετ α τετ Τσαβούσογλου-Δένδια, χθες
Εντωμεταξύ, θερμό τετ α τετ είχαν χθες Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του, στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη.

Θερμός εναγκαλισμός Δένδια-Τσαβούσογλου μπροστά από το εστιατόριο «Διόνυσος», στην Ακρόπολη, όπου παρακάθησαν σε ιδιωτικό δείπνο
Θερμός εναγκαλισμός Δένδια-Τσαβούσογλου μπροστά από το εστιατόριο «Διόνυσος», στην Ακρόπολη, όπου παρακάθησαν σε ιδιωτικό δείπνο

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο εστιατόριο αγκάλιασε θερμά τον Νίκο Δένδια ενώ λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θράκη έκανε για άλλη μια φορά λόγο για ζήτημα «τουρκικής μειονότητας». Όπως ήταν φυσικό το θέμα δεν έμεινε ασχολίαστο από το ελληνικό ΥΠΕΞ το οποίο εξέδωσε αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο χθεσινός εναγκαλισμός των δύο υπουργών Εξωτερικών έξω από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη μάλλον στέλνει το σήμα ότι και οι δύο ίσως να επιθυμούν μια συνέντευξη τύπου, σήμερα το μεσημέρι, που δεν θα στείλει το μήνυμα της σύγκρουσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria