FCUSA: Μεγάλη νίκη της γούνας στο Όρεγκον των ΗΠΑ - OlaDeka

FCUSA: Μεγάλη νίκη της γούνας στο Όρεγκον των ΗΠΑ

Η απαγόρευση στο εμπόριο λιανικής γούνας και εκτροφής στο Όρεγκον ακυρώνεται

Επιτροπή Γούνας ΗΠΑ – Το νομοσχέδιο του Όρεγκον για την απαγόρευση της καλλιέργειας βιζόν ΔΕΝ θα προχωρήσει σύμφωνα με τον Γερουσιαστή Τζεφ Γκόλντεν, πρόεδρο της Επιτροπής Φυσικών Πόρων και Ανάκαμψης από Πυρκαγιές. Με αυτά τα νέα, η βιομηχανία γούνας θα νικήσει κάθε μία από τις πρωτοβουλίες κατά της γούνας στο 2021 που προτάθηκαν στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον. Αυτές είναι σημαντικές νίκες, καθώς σίγουρα ήμασταν εξαντλημένο.

Η δουλειά μας όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή παρόλο που ένα νομοσχέδιο τελειώνει, υπάρχει πιθανότητα η ιδέα να προωθηθεί ως τροποποίηση σε άλλο νομοσχέδιο. Έχοντας αυτό κατά νου, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε άλλα νομοθετικά μέσα για τυχόν πιθανές εισαγωγές.

Περίληψη των δράσεων του Όρεγκον του 2021

Κλείσιμο των εκτροφείων βιζόν
Το SB 832 κηρύχθηκε νεκρό από τον πρόεδρο της επιτροπής Jeff Golden! Λάβαμε τα καλά νέα αυτήν την εβδομάδα σχετικά με το SB 832, το οποίο θα απαγόρευε την καλλιέργεια βιζόν στο Όρεγκον χωρίς καμία αποζημίωση. Η Γερουσία Επιτροπή Φυσικών Πόρων και Ανάκαμψης από Πυρκαγιές πραγματοποίησε δημόσια ακρόαση για το νομοσχέδιο στις 5 Απριλίου. Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι εμφανίστηκαν σε περίπου ίσους αριθμούς, και παρά μια αρκετά έντονη ακρόαση, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν τελικά ότι δεν μπορεί να κλείσει μια ολόκληρη βιομηχανία.

Στις 7 Απριλίου, ο Πρόεδρος Golden ανακοίνωσε επισήμως ότι το νομοσχέδιο δεν θα προχωρήσει φέτος, καθώς δεν έχει αποδειχτεί ότι η εκτροφή βιζόν αποτελεί σημαντικό κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19. Τούτου λεχθέντος, ο Πρόεδρος Golden έστειλε μια επιστολή στην ODA και στην Oregon Health Authority (OHA), ζητώντας από τους οργανισμούς να συγκεντρώσουν τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19 σε εκτροφεία βιζόν. Ανέφερε επίσης στους οργανισμούς να προτείνουν «διοικητική δράση» ή «ταχεία νομοθετική δράση», εάν είναι απαραίτητο, για τον μετριασμό τυχόν κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Αυτήν τη στιγμή συνεργαζόμαστε με την ODA καθώς ανταποκρίνονται στο αίτημα του προέδρου. Σε απάντηση, η ODA εξετάζει την προτεινόμενη διοικητική δράση για να απαιτήσει τον εμβολιασμό όλων των βιζόν στις εκμεταλλεύσεις. Η διοικητική δράση θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει την εφαρμογή του προγράμματος επιτήρησης USDA που βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Η ODA δεν είναι η μόνη εταιρεία στην επιστολή του προέδρου Golden, αλλά η ODA προσπαθεί να συντονίσει την απάντησή της με την OHA. Όταν λάβουμε την τελική επιστολή του φορέα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προτεινόμενων διοικητικών ενεργειών, θα την κοινοποιήσουμε στον κλάδο.

Απαγόρευση της λιανικής πώλησης γούνας
Το HB 2676 είναι επίσημα νεκρό για τη νομοθετική σύνοδο του 2021. Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της λιανικής πώλησης γούνας πέθανε τα μεσάνυχτα στις 19 Μαρτίου. Η ομάδα μας συνεργάστηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής Ag, Brad Witt, τον χορηγό λογαριασμών Rob Nosse και την αθλητική κοινότητα για να διασφαλίσουν ότι αυτός ο λογαριασμός ακ υρώθηκε στην επιτροπή.

Αρχή καραντίνας έκτακτης ανάγκης
Καταφέραμε να διασφαλίσουμε μια τροποποίηση στο HB 2927, το νόμιμο νομοσχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, για να διασφαλίσουμε ότι το Υπουργείο Γεωργίας του Oregon (ODA) διατηρεί την εξουσία καραντίνας για φυτά και ζώα. Υπενθυμίζοντας, αυτός ήταν ο λογαριασμός που μετέφερε την αρχή καραντίνας από την ODA στο Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, μεταξύ πολλών άλλων. Αυτό το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί για μια συνεδρία εργασίας την Τρίτη, 13 Απριλίου για να προχωρήσει στην κοινή επιτροπή τρόπων και μέσων για επιπλέον εξέταση.

Πώληση ή μεταφορά απαγορευμένων ειδών
Αυτήν την εβδομάδα, η τροπολογία μας στο HB 3204 εγκρίθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γενικής Κυβέρνησης. Αυτό το νομοσχέδιο, που υποβλήθηκε από το Κέντρο Βιολογικής Ποικιλομορφίας (CBD), σκοπεύει να απαγορεύσει τη μεταφορά ή την εισαγωγή εξωτικών ζώων και επίσης να κλείσει τις «ρευστές αγορές» για την πρόληψη της εξάπλωσης ζωονόσων, όπως το COVID-19. Ανησυχούσαμε ειδικά για το τμήμα 3 του νομοσχεδίου, το οποίο δημιούργησε διεθνή σύγκρουση μεταξύ της ODA και του Oregon Department of Fish and Wildlife (ODFW). Ο εκπρόσωπος Ken Helm (the bill’s sponsor), αντιμετώπισε τις ανησυχίες μας εξαιρώντας τα ζώα από τον κανονισμό ODFW στην ενότητα 3. Η ομάδα συνεργάστηκε με τον εκπρόσωπο Ken Helm και τον πρόεδρο της επιτροπής Marty Wilde για να προσθέσει μια τροπολογία, που γράφτηκε από τη βιομηχανία γούνας, στην ενότητα 3. Εμείς συνδυάσαμε τις προσπάθειες με το Oregon Farm Bureau, το Oregon Dairy Farmers Association, το Oregon Cattlemen’s Association, το Animal Health Alliance και το Oregon Sheep Grower’s Association για να υποστηρίξουμε την τροποποίηση του HB 3204.

Αναφορά για προσθήκη εκτρεφόμενου βιζόν στη λίστα απαγορευμένων ειδών
Η αναφορά του Κέντρου Βιοποικιλότητας για την προσθήκη μινκ εκτροφής στη λίστα απαγορευμένων ειδών του κράτους ακυρώθηκε αφού η κρατική επιτροπή ψαριών και άγριας ζωής ψήφισε 4-1-1 για να την απορρίψει. Ο σκοπός ήταν να προστεθεί το εκτρεφόμενο βιζόν στη λίστα απαγορευμένων ειδών του ODFW.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria