Τοπική Αυτοδιοίκηση - Μια «φούσκα» το « Αντώνης Τρίτσης» - OlaDeka

Τοπική Αυτοδιοίκηση – Μια «φούσκα» το « Αντώνης Τρίτσης»

Με εκ των προτέρων πρόβλεψη για … υπερκάλυψη και άνοιγμα κατά 200% του αρχικού προϋπολογισμού του , ξεκινά με το « καλημέρα» το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα κατασκευής έργων στους δήμους «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας , μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , αυτή την στιγμή το « ζεστό χρήμα» είναι μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ. Όταν στα « χαρτιά» ο συνολικός προυπολογισμός του προγράμματος είναι…2,5 δισεκατομμύρια ευρώ .
Και απ΄αυτά σημειωτέον , το 1, 3 δις ευρώ , δεν θα δοθεί σε νέα έργα αλλά σε εκείνα που είχαν ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα « Φιλόδημος» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τα οποία επειδή δεν έχουν υλοποιηθεί εντάχθηκαν τώρα στο συνολικό προϋπολογισμό του « Τρίτσης” ψαλιδίζοντας το σημαντικά .
Επομένως το « καθαρό» ποσό που μένει για νέα έργα είναι μόνο 1,2 δις ευρώ.
Ωστόσο μέχρι τώρα , έχουν κατατεθεί προτάσεις για νέα έργα συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ , όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της και δήμαρχος Τρικκαίων , Δημήτρης Παπαστεργίου.
Και αυτό παρότι η σχετική προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαίου και είναι δεκάδες ακόμη οι δήμοι που δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει προτάσεις.
Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχος της Λάρισας , Απόστολο Καλογιάννη , ο οποίος άσκησε αυστηρή κριτική τόσο στον υπουργό όσο και στη « γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ για την εξέλιξη αυτή , αν ο κάθε δήμος εξαντλήσει το πλαφόν που του όρισε το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών ότι του αναλογεί, τότε ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν θα φθάνουν σχεδόν τα …5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria