Ταϊβάν: «βαφτίζονται» Σολομός για να φάνε δωρεάν σούσι! - OlaDeka

Ταϊβάν: «βαφτίζονται» Σολομός για να φάνε δωρεάν σούσι!

Ένα δωρεάν γεύμα σούσι είναι ικανό να σας κάνει να αλλάξετε το όνομά σας…σε σολομό; Στην Ταϊβάν φαίνεται πως είναι, προκαλώντας αναταραχή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεκάδες άνθρωποι θέλησαν να αλλάξουν το όνομά τους, προκειμένου να επωφεληθούν από την προσφορά ενός εστιατορίου.

Μάλιστα, αυτή η κίνηση μετατράπηκε σε φαινόμενο, που χαρακτηρίστηκε ως «χάος του σολομού» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς περίπου 150 νέοι επισκέφθηκαν τις αρχές για να αλλάξουν επίσημα το όνομά τους.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από μια διήμερη προσφορά μιας αλυσίδας εστιατορίων σούσι, σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε πελάτης, του οποίου η ταυτότητα περιείχε το όνομα «gui yu», δηλαδή σολομός δικαιούται ένα γεύμα δωρεάν για τον ίδιο και πέντε φίλους του -με ό,τι και όσο σούσι θέλουν.

Φυσικά, σε όλο αυτό το χάος που προκλήθηκε ευθύνεται και το γεγονός πως η Ταϊβάν επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάζουν επίσημα το όνομά τους έως και τρεις φορές.

«Αυτό το είδος αλλαγής ονόματος όχι μόνο σπαταλά χρόνο, αλλά προκαλεί περιττή γραφειοκρατία» είπε σχετικά ο υφυπουργός Εσωτερικών, Τσεν Τσγκάν-γιεν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν συνεντεύξεις με άτομα που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την προσφορά.

«Αλλαξα το όνομά μου και και φάγαμε ένα γεύμα που ξεπερνά τα 205 ευρώ», δήλωσε ένας φοιτητής στο τηλεοπτικό κανάλι TVBS στη νότια πόλη Kaohsiung.

«Έχω αλλάξει το μικρό μου όνομα σε σολομό και το έκαναν και οι δύο φίλοι μου», είπε μια γυναίκα με το επώνυμο Tung στο SET TV.

Τέλος, άλλα ονόματα με θέμα τον σολομό που αναφέρθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιλάμβαναν το «πρίγκιπας του σολομού»,  «τηγανητό ρύζι σολομού» και άλλα πολλά.

Απίστευτο τι κάνει ο άνθρωπος για ένα πιάτο σούσι!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria