Σχοινάς: Εμβόλια από το φθινόπωρο μόνο με Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση - OlaDeka

Σχοινάς: Εμβόλια από το φθινόπωρο μόνο με Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα εμβόλια αυτά θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, συμπλήρωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μόνο με τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech θα γίνονται από το φθινόπωρο οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις αλλαγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος από το φθινόπωρο θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech, όπως τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Τα εμβόλια αυτά, συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria