Ποιος μεγάλος όμιλος ξεκινά την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Καστοριά - OlaDeka

Ποιος μεγάλος όμιλος ξεκινά την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Καστοριά

Ακόμα μία μεγάλη επένδυση στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα έχει “ωριμάσει” και βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος MYTILINEOS έχοντας ήδη προχωρήσει στην κατασκευή αιολικών πάρκων 300 MW και με άλλα 100 στα σκαριά, στρέφεται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1.5 GW.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής επίσκεψης στον Άγ. Νικόλαο Βοιωτίας για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο ο Πρόεδρος της MYTILINEOS στάθηκε και στις εξελίξεις για τα έργα ΑΠΕ.
Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τον σχεδιασμό για έργα ΑΠΕ, ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου σημείωσε ότι τα εν λόγω έργα αποτελούν ένα θέμα που τον συναρπάζουν εδώ και καιρό. Και πρόσθεσε πως αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα ο Όμιλος “ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο βήμα του που έχει να κάνει με τα πάρκα της Εγνατίας, όπου οι πρώτες μπουλντόζες αναμένεται να μπουν εντός Ιουνίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023”.
Ποια έργα είναι έτοιμα για κατασκευή και ποια ακολουθούν
Πηγές του ypodomes.com που είναι πολύ κοντά στο θέμα, επισημαίνουν πως ήδη υπάρχουν μερικά φωτοβολταϊκά πάρκα που είναι ήδη έτοιμα για έναρξη κατασκευής. Πιο συγκεκριμένα, περί τα 170 MW φωτοβολταϊκών έχουν πάρει την έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) από το ΥΠΕΝ καθώς και τους όρους σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ.
Αναλυτικότερα τα πάρκα αυτά βρίσκονται στις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία Πολύγυρο και Καστοριά.
Συνέχεια στο ypodomes.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria