Πάσχα: Μπλόκα και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τις μετακινήσεις εκτός νομού - OlaDeka

Πάσχα: Μπλόκα και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Μπλόκα και έλεγχοι θα στηθούν σε Εθνικές Οδούς και κεντρικούς δρόμους ανά την Επικράτεια για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Με μπλόκα και ελέγχους παντού σχεδιάζει η κυβέρνηση να αποτρέψει την μετακίνηση εκτός νομού κατά την περίοδο του Πάσχα. Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και αυτή μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο από μαζικές μετακινήσεις πολιτών στα χωριά τους την περίοδο του Πάσχα. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε χθες (21/4) από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή 23 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα ισχύουν ανά την Επικράτεια την Μεγάλη Εβδομάδα.

Οπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN TV, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών έχει αποφασιστεί να στηθούν μπλόκα από την ΕΛ.ΑΣ σε Εθνικές Οδούς αλλά και σε άλλους δρόμους ανά την Επικράτεια, για να ελέγχονται όλες οι μετακινήσεις, ακόμα και οι εικονικές. Σημειώνεται πως αρκετοί συμπολίτες μας, την περίοδο του lockdown, πολλοί συμπολίτες μας με πρόσχημα τη συγκομιδή καρπών, η χαλασμένου εξοχικού μεταβαίνουν στα χωριά τους. Από την κυβέρνηση σημειώνουν πως αυτές οι «εικονικές» μετακινήσεις θα ελέγχονται και για τους παραβάτες θα υπάρχουν πρόστιμα. 

Υπενθυμίζεται πως τις καθημερινές ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δεν προβλέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο με αποστολή SMS στο 13033, ισχύουν δηλαδή οι περιορισμοί του lockdown. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές αυτές γίνονται μόνο για επίσκεψη σε καταστήματα για αγορές και σε κομμωτήρια.

Ο οδικός χάρτης χαλάρωσης των μέτρων

Την Τετάρτη 21 Απριλίου με μήνυμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλυσε διεξοδικά τα βήματα για την άρση του lockdown:

Εστίαση: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτικά self-test,  με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self- test δύο φορές στους εργαζομένους την εβδομάδα. Από την ίδια μέρα η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ.

Σχολεία: Τα Γυμνάσια τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ανοίγουν και πάλι στις 10 Μαΐου. Η δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, θα γίνει με τα μέτρα, που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια -υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο τεστ εβδομαδιαίως «self-testing» μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων και με δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία.

Σήμερα Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια και μέχρι τις 25 Ιουνίου για Δημοτικά. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις ενώ οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. 

Τουρισμός και μετακινήσεις από νομό σε νομό: Ο Τουρισμός ανοίγει το Σάββατο 15 Μαΐου με προδιαγραφές τόσο για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Από την ίδια μέρα απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria